Ultimele stiri

Ciocolată de casă cu biscuiţi

Ingrediente: 250 g lapte praf, 100 g unt, 400 g zahăr, 120 g biscuiţi populari (sau orice fel de biscuiţi), 150 ml apă, 10 ml esenţă de rom, 200 g ciocolată cu lapte, 2 linguri de cacao. Pentru ornat: 50 g zahăr, 50 g nucă, 50 g biscuiţi.

Preparare

Apa împreună cu zahărul se pun într-o cratiţă de 3 l şi se amestecă pe foc, până se topeşte tot zahărul. Se lasă siropul să fiarbă la foc mic până se leagă. Se ia cratiţa de pe foc, se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi mici şi se amestecă până se încorporează. Apoi se adaugă untul şi se amestecă.

Rezultă o cremă consistentă peste care se adaugă treptat, în ploaie, laptele praf şi 2 linguri de cacao. După ce am încorporat bine laptele praf se adaugă esenţa de rom şi se amestecă. Într-o tavă de chec unsă cu ulei se pune un strat de ciocolată apoi un rând de biscuiţi. Se continuă cu un strat de ciocolată şi iar unul de biscuiţi. În total am pus 3 rânduri de biscuiţi. Deasupra se termină cu un strat de ciocolată. Se bagă la frigider pentru 4-5 ore. Între timp se caramelizează 50 g zahăr într-o cratiţă. Se adaugă nuca şi se amestecă. Se scoate pe o hârtie de copt şi se lasă la răcit. Se taie mărunt 50 g biscuiţi care se vor amesteca cu nuca caramelizată tăiată şi ea mărunt după ce s-a răcit. Cu acest amestec se ornează ciocolata atunci când este întărită. Se taie în felii, scrie click.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*