Ultimele stiri

Ciorbă de burtă

ciorba de burta

Ingrediente: 1 kg burtă de vită congelată, 1 ceapă mare, 1 morcov, 1 rădăcină pătrunjel, 4 l apă, 4 ouă, 500 g smântână, 4 căţei usturoi, 3 linguri, oţet, sare, 1 gogoşar murat (opţional).

Mod de preparare:
Burta se spală şi se pune în bucăţi întregi la fiert în 4 litri de apă. Se curăţă şi se spală ceapa, morcovul şi rădăcina de pătrunjel. Acestea se lasă întregi şi se pun în oală. Se lasă să fiarbă circa 2-3 ore (burta fierbe foarte greu) şi se completează mereu cu apă caldă, pentru ca la sfârşit să fie aceeaşi cantitate de lichid ca la începutul fierberii.

Când burta este fiartă, se scoate şi se taie fâşii subiri. Zeama se strecoară, se pune din nou în oală, se adaugă burta şi se lasă să mai dea în câteva clocote. Într-un castron mai mare, se bat ouăle împreună cu smântâna.
În ciorbă, se pune usturoiul pisat, sare după gust şi se opreşte focul. Cu un polonic se ia zeama din oală şi se toarnă în castronul cu smântână amestecând încontinuu, până când aceasta ajunge la temperatura lichidului.

Se bate ciorba cu smântână şi oţet şi, opţional, se adaugă gogoşarul murat tăiat cubuleţe. În funcţie de gust, dacă mai este nevoie, se mai adaugă, în momentul servirii, smântână şi oţet. Se serveşte caldă, cu ardei iute şi decorată cu frunze de pătrunjel verde, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*