Ciorbă de legume
Ingrediente pentru ciorbă de legume:
1 fir de praz
1 morcov
2 dovlecei
2 cartofi
1 ardei gras
5 roşii din conservă zdrobite
2 linguri ulei
zeama de la o lămâie
sare
piper
Mod de preparare pentru ciorbă de legume:
Se taie rondele partea albă a prazului şi se căleşte în ulei. Se adaugă şi restul legumelor tăiate bucăţele şi se continuă călirea până când se înmoaie. Se pun sare, după gust, şi apă caldă, continuând călirea. Când legumele sunt aproape pătrunse, se acoperă cu apă caldă şi, după ce dau în clocot, se adaugă pulpa de roşii şi se potriveşte gustul de sare şi piper. Se lasă să mai fiarbă 5 minute. Se ia vasul de pe foc, se acreşte cu zeama de lămâie, iar ciorba de legume se serveşte caldă, scrie Click.
Scrie un comentariu