Ultimele stiri

Ciorbă de vară cu fasole şi roşii

ciorba de vara cu fasole si rosii

Ingrediente:

300 g fasole albă boabe
2 morcovi potriviţi
2 cepe
1 felie de ţelină
4 roşii bine coapte
2 linguri pastă de roşii
2 linguri ulei
pătrunjel verde
leuştean verde
sare
piper

Cum se prepară:

Se pune fasolea la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi se scurge, se pune la fiert şi se schimbă 2-3 ape. În ultima apă se adaugă sare. Se curăţă legumele, se taie, după preferinţă, şi se adaugă peste fasole, când aceasta este destul de bine pătrunsă. Se lasă să fiarbă 10-15 minute, apoi se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tocate mărunt, cele două linguri de ulei şi verdeaţa. Se lasă să fiarbă împreună încă 10 minute, se completează cu apă, dacă este nevoie, se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă pasta de roşii şi se lasă să fiarbă încă 10 minute. Ciorba de vară cu fasole se poate servi şi acrită cu borş, zeamă de lămâie sau cu oţet, după preferinţă, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*