Ultimele stiri

Circ la Primăria Timișoara! Proiectele suplimentare de pe ordinea de zi nasc noi controverse

Plenul Consiliului Local Timișoara. Cu specifica întârziere, ședința începe cu eternul conflict legat de proiectele suplimentare de pe ordinea de zi. Grupul PSD avertizează: nu va vota proiectele suplimentare. Primarul Nicolae Robu îi roagă să se mai gandească, și de aici, START scandal.

Ni s-a promis că se va încerca să nu se mai vină cu proiecte suplimentare multe și să se vină numai cu proiecte urgente. Doresc să vă anunțăm că după foarte multe avertismente, grupul PSD nu va vota proiectele suplimentare, se apără social-democratul Alfred Simonis.

Dar Robu, nu se lasă și încercă să-i convingă să facă act de colegialitate și să voteze nu doar proiectele deja anunțate, ci și proiectele de pe ordinea de zi suplimentară, pe care fiecare consilier le-a primit cu 10 minute înainte de ședință.

Dați-mi voie să va spun de ce apare un proiect de rectificare de buget și dumneavoastră apreciați dacă este justificat. Luni am semnat un nou proiect de finanțare pentru reabilitatrea liceului CD Loga. (..) Așa cum grupul PSD a fost foarte bucuros să poată vota un proiect de pe ordinea suplimentară când domnul Idolu a devenit consilier local, la fel de bucuros ar trebui să fie și acum și sper să obținem totuși un minimum de 14 voturi pentru binele Timișoarei. Haideți să nu privim lucrurile cu rigiditate. Sigur că ar fi frumos ca lucrurile să fie făcute mai devreme, dar nu cred că e o tragedie că proiectele vin mai târziu,spune Nicolae Robu.

Totuși, PSD-iștii nu se lasă. Nu vor să voteze, dar își oferă disponibilitatea să vină în orice altă zi să voteze cele 13 proiecte suplimentare anexate ordinii de zi.

Unele puncte sunt chiar hilare. Venim marți și le votăm pe toate, nu vrem să încurcăm vrem o anumită rigurozitate. Haideți să vorbim puțin de legaluitate, am votat un regulament, haideți să-l respectăm, spune Radu Țoancă de la PSD.

Și când părea că totul s-a terminat…

O nouă întrebare apare. De ce proiectul de hotărâre prin care se stabilește modalitatea de îngrijire a spațiilor verzi este untimul pe lista suplimentară, când întâlnirea s-a făcut tocmai pentru acest lucru.

Acesta era cel mai important punct. Trebuia să fie pe ordinea de zi principală, spune democrat-liberalul Simion Moșiu.

După lungi dispute, până la urmă s-a supus la vot dacă fiecare proiect suplimentar va intra pe ordinea de zi. Din cele 13 proiecte doar 7 au intrat pe oridnea de zi a plenului CL.

Mai mult decât atât, independentul Adrian Orza a găsit și persoanele vinovate. Nici primarul și nici consilierii care votează nu sunt vinovați de listele interminabile de proiecte suplimentare, ci șefii de direcții care nu respectă regulamentul și nu aduc proiectele la timp.

Așadar, cum ne-am obișnuit deja, plenul CL funcționează după un singur principiu: ședința și scandalul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*