Ultimele stiri

Circ la ședința extraordinară a Consiliului Județean Timiș în care se decide soarta vicepreședintelului liberal Marian Vasile UPDATE Cine este propus în locul său FOTO

Circ, astăzi, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș unde se decide soarta liberalului Marian Vasile. Cu câteva minute înainte de a începe ședința, liberalul Liviu Cocean și-a făcut prezența în sală îmbrăcat cu un tricou pe care scria “Fă-te frate cu dracu (PSD) ca să treacă Ponta” și “PSD + PC + UNPR = Întoarcerea la comunism”.

Încă din primul moment al ședinței, a început scandalul, și asta pentru că Titu Bojin nu l-a lăsat pe Marian Vasile să spună câteva cuvinte pe motiv că „înainte trebuie să votăm ordinea de zi”. „Lăsați-l să vorbească”, a urlat pedelistul Traian Lalescu, dar Titu Bojin  a fost ferm pe poziție.

După ce a fost aprobată ordinea de zi, Marian Vasile a ținut un scurt discurs. “A venit momentul pe care îl prevedeam de mult. Este interesantă această lipsă de fair-play pentru că s-a făcut convocarea ședinței în lipsa mea, dar și a domnului Robu, fiind plecați în interes de serviciu în străinătate. Nu-i nimic, mergem mai departe, viața este frumoasă. Voi rămâne același tip optimist, voi lucra pentru comunitate”, a spus Marian Vasile.

Consilierii județeni PDL și PNL au anunțat că nu doresc să participe la ședință și au plecat din sală. Cei 20 de consilieri județeni rămași în sală au decis, în unanimitate, prin vot secret eliberarea din funcție a lui Marian Vasile.

Florian Zanfir din partea PP-DD a fost singura propunere pe funcția de vicepreședinte, iar în acest moment consilierii județeni votează, din nou, dacă sunt sau nu de acord ca acesta să fie numit în funcție.

UPDATE: Florian Zanfir a fost ales vicepreședinte al CJ Timiș în unanimitate de către 20 de consilieri județeni rămași în sală. Acesta a depus jurământul, iar apoi a adăugat “voi face tot ce este posibil, mai ales în ideea că sunt un politician nou și încerc să vin cu un suflu nou, să promovăm și să finalizăm acele proiecte care sunt în binele locuitorilor din județ”.

UPDATE: În final, Titu Bojin l-a atacat pe primarul Robu: “Cei care au ieșit de la guvernare sunt cei de la PNL. Eu zic că nu am făcut niciun fel de atacuri la niciun fel de alianță, îmi doresc să lucrez bine și cu PNL-ul și cu PDL-ul. Asemenea loc de conlucrare nu-și are locul, așa cum s-a întâmplat la începutul ședinței. În Timișoara a început revoluția pentru democrație, nu pentru anarhie. De patru luni, Nicolae Robu face tot felul de afirmații la adresa PSD, la adresa mea personal. Până astăzi nu am intrat în declarații contradictorii cu dânsul. Nicolae Robu mai are de învățat multă politică, nu întotdeauna unde e multă școală, e și multă minte. Dacă Robu era un conducător cu puțină experiență s-ar fi gândit că relația cu PSD ar fi putut să funcționeze fără probleme în județul Timiș”.

UPDATE: Marian Vasile și-a făcut prezența în plenul Consiliului Local Timișoara, unde a anunțat că va ataca CJ Timiș în instanță. Titu Bojin nu se teme, însă, de acest lucru. „Sigur, toți pot să dea CJT-ul în judecată, dacă au vreo supărare din punct de vedere al modului în care s-a făcut schimbarea. Schimbarea este un drept al unei majorități care se constituie. Mă îndoiesc să Marian Vasile o să dea CJT-ul în judecată pentru că eu îl știu un băiat isteț, îmi pare rău pentru că ei au ieșit din guvernare, m-am înțeles bine cu el. Nu se știe în ce conjunctură, în 2016, în 2020, nu eu neapărat, vom putea conlucra și cu domnul Marian, și cu domnul Diaconu, chiar sunt doi tineri de ispravă, îi respect pe amândoi. Trebuie să fie de acord că într-o primărie, într-un consiliu județean, majoritățile se fac prin consens și trebuie să respecți votul majorității. Astăzi, noi avem 20 de consilieri, opoziția are 17”, a afirmat Titu Bojin.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*