Ultimele stiri

Circ PSD in Consiliul Local pe tema Cojocari

consiliul local timisoara

Războiul demarat de consilierii PSD împotriva secretarului primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, a ajuns astăzi într-o nouă etapă.
Alfred Simonis a venit în plenul Consiliului Local cu o propunere surpriza, aceea de a supune la vot încrederea de care se bucură in randul consilierilor locali secretarul municipalității.

Opt dintre aleși s-au poziționat împotriva secretarului și doar unul l-a susținut, acest lucru si pentru faptul ca, grupul consilierilor PNL a declarat ca nu participa la acest vot.
Discuțiile pe tema propunerii făcute de consilierul PSD, Alfred Simonis, au durat ai bine de jumătate de oră, Simonis a vrut să demonstreze că aleșii locali nu mai au incredere in sfaturile juridice ale lui Cojocari, după ce hotărârile prin care a fost finanțată echipa de fotbal Poli, avizate de secretarul primăriei, au fost declarate ilegale de Curtea de Apel Timișoara.
“Lăsând la o parte toate simpatiile și antipatiile, un lucru este clar: bugetul a fost prejudiciat cu o sumă importantă de bani. Unii consideră că domnul Cojocari este vinovat, alții nu. Tocmai de aceea poate ar trebui să dăm un vot de principiu privind încrederea pe care o au consilierii locali în secretarul municipiului Timișoara”, a spus consilierul local PSD, Alfred Simonis.
Propunerea consilierilor PSD a fost privită cu scepticism de majoritatea consilierilor, care s-au opus ideii de a vota așa ceva.
“Nici mie nu mi se pare normal să supunem la vot așa ceva. Nu pentru că mi-ar fi teamă de ceva. Este vorba despre atittudine. Nu vreau să fiu atrasă în astfel de polemici”, a menționat Elena Wolf, din partea FDGR.
„Nu este treaba noastră să luăm astfel de decizii, fie ele și voturi de principiu. Nu suntem noi în măsură să îl caracterizăm pe domnul Cojocari”, a spus liberalul Florian Stoian.
“Eu nu vreau să îi iau apărarea domnului Cojocari, dar personal eu nu vreau să votez așa ceva, pentru că nu cred că este legal”, a spus Flavius Boncea.
Cojocari, a scos șun document care demonstrează că nu e totul pierdut și că decizia Curții de Apel s-ar putea totuși răsturna.
“Nu am dat nimeni nicio replică pentru că am considerat că tăcerea unui om inteligent valorează de o mie de ori mai mult decât vorbele unui om prost (…) În momentul de față apele s-au limpezit. A apărut un alt document care clarifică toată problema. Este vorba despre o hotărâre semnată de domnul președinte Văcăroriu(…) Este o hotărâre, nu un punct de vedere!!”, a spus Ioan Cojocari. Secretarul municipiului Timișoara a făcut referire la un document care arată că finanțarea de la bugetul local a unui club sportiv, fie el și privat, este legală.
Într-un final, propunerea lui Simonis a fost supusă la vot, însă PNL-iștii au refuzat să își exprime poziția față de acest subiect.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*