Ultimele stiri

Circa 90 la sută dintre militarii ucraineni s-au retras din Debalţeve în ultimele 24 de ore

Aproximativ 90 la sută dintre militari s-au retras din Debalţeve în ultimele 24 de ore, a declarat joi purtătorul de cuvânt pentru operaţiunile din Donbas, Anatoli Stelmah, citat de Interfax Ucraina, în pagina electronică.

„Aproximativ 90 la sută din personal a fost retras din Debalţeve în ultimele 24 de ore”, a declarat Stelmah în cadrul unei întâlniri cu presa, negând că militarii ar fi încercuiţi.

„Operaţiunea se apropie de final”, a precizat el. „Nu dezvăluim toate detaliile. Un coridor special a fost creat pentru retragerea trupelor, acesta fiind protejat de artilerie”, a adăugat el.

Luptele au continuat în acest oraş strategic în pofida acordului de încetare a focului de la Minsk, care a intrat în vigoare duminică.

Forţele separatiste susţin că au preluat controlul asupra oraşului şi le-au oferit trupelor ucrainene şansa de a se preda şi de a depune armele, o afirmaţie negată de Kiev. Guvernul a recunoscut însă că mai mulţi militari au fost luaţi prizonieri, dar nu a precizat care este numărul lor exact.

 

Sursa: Mediafax

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*