Ultimele stiri

Circulaţia de pe strada Mareşal Constantin Prezan va fi închisă. Află motivul

Reparatii Strada

Lucrările de reabilitare ale reţelei de canalizare de pe strada Mareşal Constantin Prezan au fost demarate, a comunicat miercuri Aquatim.

Astfel, pe tronsonul dintre străzile Versului și Calea Martirilor 1989 vor începe reparaţiile. Proiectul este finanţat din fonduri europene şi face parte din iniţiativa Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş.

Pentru ca aceste lucrări să fie demarate cât mai repede, circulaţia va fi închisă pe tronsonul respectiv.

„Suntem conştienţi că lucrările de șantier au un impact negativ asupra populaţiei din zona respectivă, dar trebuie să menționăm, astfel de investiţii se fac în beneficiul cetăţenilor. Probabilitatea apariţiei avariilor ulterioare la reţeaua de canalizare va fi foarte mică. După reabilitarea reţelelor subterane, în zona respectivă, se vor reamenaja străzile şi trotuarele”, a comunicat Aquatim.

De asemenea, cetăţenii sunt sfătuiţi să parcheze pe străzile din zonă, iar pietonii sunt rugaţi să nu traverseze decât prin zonele special amenajate pentru a se evita posibile accidente.

„Proiectul Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş este cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este de 509.635.639 de lei (118.871.000 Euro), din care 73,93% sunt fonduri nerambursabile din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13,04% este asigurat de Aquatim, 11,30% de la bugetul de stat şi 1,73% de la autorităţile locale – Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara”, au declarat oficialii.

Proiectul va fi finalizat la sfârşitul acestui an.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*