Ultimele stiri

Clădire aflată în zona de protecție, dărâmată ilegal de proprietari

O clădire aflată în zona de protecție a monumentelor istorice a fost demolată, fără a exista autorizație în acest sens de la Primărie. Acum, proprietarul care a pus ilegal la pământ clădirea riscă o amendă de cel mult 10.000 de lei.

Clădirea, aflată pe strada Iuliu Maniu, nr. 31, a fost pusă la pământ deși Primăria nu a dat autorizație pentru acest lucru. Situația este cu atât mai gravă cu cât imobilul se afla în zona de protecție a monumentelor istorice, anunță viceprimarul Traian Stoia.

“Avem tot felul de imagini de prin oraș cu încălcări flagrante de legislație în domeniul construcțiilor. Am descoperit un imobil, dacă putem să-i spunem așa, de pe str. Iuliu Maniu, unde s-au prăbușit scările, iar apartamentul existent la parter a dispărut, a mai rămas o operă de artă cu cerbi și alte animale. Firma care are sediul lângă imobil dorește să refacă scările prăbușite pentru că ea construiește un spațiu la etaj, în imediata vecinătate a clădirii”, a explicat, vineri, Traian Stoia.

Tot viceprimarul anunță că Poliția Locală va lua măsuri în zilele ce urmează, iar cei ce au demolat clădirea vor fi sancționați cum amenda maximă pe care o permite legea în asemenea cazuri.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*