Ultimele stiri

Clădire istorică, lăsată intenționat în paragină, pentru terenul de sub ea. Ce ipoteză prezintă viceprimarul Traian Stoia

Mihalache 5

Chiar dacă au adunat  amenzi de peste 10.000 de lei pentru că și-au lăsat clădirea în paragină, proprietarii unui imobil din zona Traian nu dau semne că le-ar păsa de pericolul ce-i paște pe trecători. Deși Primăria încearcă să-i facă pe aceștia să reabiliteze clădirea, acest lucru nu se întâmplă căci firma care o deține se află în insolvență.

Totuși, deși cabinetul care se ocupă de insolvență susține că a scos clădirea la licitație și nimeni nu s-a arătat interesat, viceprimarul Traian Stoia vine cu o ipoteză nouă. În viziunea acestuia, proprietarii ar fi lăsat clădirea să ajungă în stadiul acesta în mod intenționat, pentru ca mai apoi, să poată fi scoasa de pe lista monumentelor istorice, iar terenul de sub ea să fie folosit în alte scopuri.

„Aici e vorba de terenul de sub clădire, care a fost lăsată intenţionat în starea pe care o vedeţi, pentru a se obţine declasificarea clădirii din zona de protecţia a monumentelor istorice din Fabric şi în final terenul să se elibereze şi acolo să se poată construi altceva”, explică viceprimarul Stoia.

Pentru a nu se ajunge aici, vicele are și un plan. El propune ca respectiva societate să fie amendată zilnic de Poliția Locală, astfel ca, la un moment dat patronii să realizeze ca este mai profitabil să cedeze  clădirea municipalității, decât să plătească valoarea amenzilor.

„Din punctul meu de vedere trebuie amendaţi toată ziua. Avem autoritatea să o facem şi o facem numai că trebuie să zică mai multă lume da. O să caut să impun să dea amenzi zilnice”, a mai spus Stoia.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*