Ultimele stiri

Clădirea Teatrului Naţional din Timişoara a fost iluminată în roz. Ce zi a fost marcată şi cum poţi ajuta o timişoreancă să învingă cancerul

teatrul national timisoara roz

De Ziua Naţională de luptă împotriva cancerului de sân, clădirea Teatrului Naţional din spatele magazinului Bega a fost iluminată în roz, culoarea speranţei. Acţiunea a avut loc în această seară şi a fost iniţiată de Asociaţia Oncologică „Părintele Arsenie Boca”, ce s-a inaugurat astăzi în cadrul unui eveniment care a avut şi scop caritabil.

„Atunci când mă voi vindeca, voi înfiinţa o asociaţie pentru a-i ajuta pe ceilalţi. În ceea ce mă priveşte, trăiesc un vis devenit realitate. Mi-am dorit foarte mult să înfiinţez această asociaţie; a fost, pe lângă familia mea, unul din motoarele care m-au împins şi m-au determinat să lupt cu cancerul. Am fost acolo şi m-am întors. Dar nu oricum, ci cu dorinţa de a-i ajuta pe cei care încă sunt acolo, de a mă erija în vocea lor şi a spune tuturor că lupta este grea, foarte grea uneori…însă cu ajutorul dumneavoastră putem da aripi acestor oameni”, a afirmat Irina Petecel, fondator al Asociaţiei Oncologice „Părintele Arsenie Boca”, care a ieşit învingătoare din lupta împotriva cancerului la sân.

Evenimentul a fost organizat şi în scop caritabil pentru Diana Bircea, o femeie din Timişoara care a fost diagnosticată cu cancer de sân în 2013. Au urmat opt ture de chimioterapie și apoi intervenție chirurgicală, mastectomie totală. În 2014, rezultatul CT a arătat recidive limfatice, toracice, pulmonare și pleural.  A efectuat şase ture de chimioterapie și, din nou, în 2015, recidivă cerebrală multiplă iradiat și boală progresivă toracic.

bolnava cancer

Pentru a fi din nou fericită şi împlinită alături de familia ei, dar şi pentru a-şi duce la îndeplinire visul, acela de a preda copiilor limbile engleză şi italiană, Diana are nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet mare. Astfel, timişorenii sunt încurajaţi să doneze fonduri astfel încât Diana să-şi permită şedinţele de chimioterapie care o ajută să trăiască. Din păcate, o singură şedinţă costă 13.000 lei o dată la trei săptămâni, pentru că aceste medicamente nu sunt decontate de casa de sănătate.

Cancerul la sân transmis ereditar reprezintă până la 10 % din toate tipurile de cancer. La nivel statistic, în fiecare an din cauza cancerului la sân se înregistrează peste 77.000 de decese în Europa, 40 % dintre femei având sub 65 de ani. Deşi în Europa rata mortalităţii cauzate de această boală a scăzut drastic în ultimii 20 de ani, în schimb în România aceasta a crescut cu 17 %.

Donaţii pentru Diana se pot face în contul Asociaţiei Oncologice “Părintele Arsenie Boca”, cont: RO13BTRLRONCRT0278144401, deschis la Banca Transilvania.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*