Ultimele stiri

Clanul Cârpaci pune noi probleme Primăriei Timișoara! Instituția riscă să fie obligată să le plătească rromilor o căruță de bani

Primaria Timisoara

Războiul dintre Primăria Timișoara și clanul Cârpaci continuă! Primarul Nicolae Robu este foc și pară pentru că rromii au dat în judecată municipalitatea și au cerut o chirie incredibil de mare, pentru perioada în care una dintre secțiile Spitalului de Copii a funcționat într-o clădire deținută de aceștia.

Problemele de la Spitalul de Copii din Timişoara datează de mai bine de opt ani.  Atunci, două dintre clădirile în care instituția saitară funcționa au ajuns în proprietatea clanului Cârpaci. Au urmat zeci de procese pentru dreptul de proprietate al clădirilor, însă rromii au primit câștig de cauză din partea Tribunalului Timiș, astfel că în anul 2013 autoritățile au fost nevoite să-și ia pacienții și să evacueze clădirea. Totul se întâmpla la patru luni de la decizia Tribunalului, timp în care cei di clanul Cârpaci le-au mai permis medicilor să-și desfășoare activitatea în respectivul imobil. În 1 noiembrie 2013, rromii au evacuat clădirea și i-au scos în stradă pe pacienții și medicii de la Secția de TBC a Spitalului.

Dar acțiunea rromilor nu s-a oprit aici.  Ulterior, aceștia au cerut în instanță ca municipalitatea să le plătească chirie pe toată perioada în care în clădirea respectivă a funcționat secția Spitalului de Copii. Mai exact, aceștia doresc plata chiriei începând cu luna august a anului 2006.

„Cârpaci Vladimir ne-a dat în judecată și a cerut pe de o parte, să fie lăsat în liniștită posesie, pentru că acesta este termenul juridic, și, pe de altă parte, să îi plătim contravaloarea lipsei de folosință a imobilului de pe strada Dr. Liviu Gabor, numărul 2, începând cu date de 27.08.2006. Ne-a cerut să-i plătim pentru că Spitalul de Copii i-a folosit clădirea, care era de multă vreme în proprietatea lui, nu a ajuns în proprietatea lui de când sunt eu primar”, a explicat primarul Nicolae Robu.

La mai bine de un an de când Spitalul de Copii a evacuat acea clădire, judecătorii le-au dat, culmea,  câștig de cauză rromilor, care cer o chirie de aproximativ 180.000 de euro pentru perioada 2006-2012, la care se adaugă suma de 2.594 de euro pe lună, începând cu luna iunie 2012 până la eliberarea imobilului. Primăria a contestat acest lucru, iar instanța a decis, în primă fază, reducerea sumei de plată. Ițele sunt mai încurcate, însă, căci între timp a fost eliberată și o decizie de executare silită a Primăriei, contestată și aceasta de municipalitate.

„Noi am contestat această sumă și am cerut că dacă nu se acceptă să fim scutiți de plata acestei sume, măcar să se reducă din ea contravaloarea intervențiilor făcute la acea clădire în lungul timpului. Din pretențiile nostre de a se reduce acestă sumă cu 91.000 de lei, instanța a acceptat o reducere de doar 20.000 de lei. Primăria a  formulat recurs, iar acesta s-a soluționat în 20 noiembrie 2014, când s-a respins și recursul formulat de Cârpaci, pentru că și el a avut nemulțumiri. S-au admis recursurile formulate de primărie și s-a casat în parte și s-a trimis spre rejudecare la instanța de apel acestă cauză, dar parțial. S-a trimis spre rejudecare cauza doar în ceea ce privește motivele de apel referitoare la plata chiriei. Până în prezent nu a fost fixat un termen de apel, urmează să fim citați. Plecând de la hotărârea definitivă a instanței de apel, care este executorie, Judecătoria Moldova Nouă (n.r. acolo a fost mutat procesul) a admis cererea formulată de executorul judecătoresc și a încuviințat executarea silită împotriva primăriei. Noi am formulat contestație la executare și am solicitat suspendarea acestei execuții silite până la judecarea definitivă și irevocabilă a dosarului. Cererea a fost admisă în data de 2 decembrie 2014”, a mai explicat Robu.

În cazul în care judecătorii le vor da câștig de cauză celor din clanul Cârpaci, Primăria va trebui să plătească suma pe care rromii o cer, în caz contrar fiind nevoie să se treacă la executare silită.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*