Clătite însiropate
Ingrediente pentru 8 porţii de mic dejun german:
6 ouă
1 cană lapte
1 cană făină
1/2 linguriţă sare
2 linguri unt, topit
Pentru sirop
1-1/2 cană zahăr
3/4 cană lapte bătut
1/2 cană unt
2 linguri sirop porumb
1 linguriţă praf de copt
2 linguriţe esenţă vanilie
zahăr pudră
Modul de preparare al reţetei de mic dejun german:
Amesteci într-un blender ouăle, laptele, făina şi sarea. Torni untul într-o tavă de cuptor şi pui toată compoziţia. Laşi la cuptor cam 20 de minute.
Între timp, într-o tigaie mai mică, amesteci primele 5 ingrediente pentru sirop şi laşi să fiarbă. Cam 7 minute. Dai la o parte de pe foc şi încorporezi vanilia. Presari zahărul pudră pe deasupra şi serveşti imediat cu sirop, scrie Click.
Scrie un comentariu