Ultimele stiri

Cluburile sportive din Timişoara primesc în continuare bani de la consiliul local. Cine nu a fost de acord

Şedinţă extraordinară, astăzi, la Filarmonica Banatul. Consilierii locali din Timişoara s-au întâlnit pentru a discuta despre modalitatea în care pot fi finanţate în continuare asociaţiile sportive din oraş. Asta după ce un raport al Curţii de Conturi spunea că finanţarea cluburilor sportive s-ar fi făcut în mod ilegal de către Primăria Timişoara.

Vă reamintim că vineri, în plenul Consiliului Local Timişoara, aleşii locali au respins acest proiect de hotărâre. Consilierii locai PSD invocau faptul că nu au avut suficient timp să studieze raportul Curţii de Conturi şi tocmai de aceea nu au dorit să îl voteze.

Astăzi, însă, proiectul de hotărâre fără de care ACS Poli Timişoara, Baschet Club Timişoara, clubul de handbal Politehnica Timişoara şi Saracens Rugby Club Municipal Universitatea de Vest Timişoara nu ar mai fi putut fi finanţate, a fost aprobat. 14 din cei 16 consilieri locali prezenţi la şedinţă au votat „pentru”, iar Alfred Simonis şi Bogdan Herţog au votat „împotrivă”.

„A fost necesar să facem şi noi o actualizare a documentelor pe baza cărora asigurăm finanţarea cluburilor sportive de performanţă, fotbal, rugby, handbal şi baschet. De fapt, prin aceste modificări la legea sportului, se spune în mod explicit că autorităţile publice locale au obligaţia să sprijine financiar sportul de performanţă şi se mai spune că pot fi susţinute toate tipurile de cheltuieli pe care cluburile le au asumate prin contracte, inclusiv cheltuielile de personal”, a declarat, la finalul şedinţei extraordinare, Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*