Ultimele stiri

Co-președintele PNL Alina Gorghiu cere demisia ministrului Darius Vâlcov

Alina Gorghiu

Co-președintele PNL Alina Gorghiu reacționează dur la adresa premierului Victor Ponta după ce acesta i-a luat apărarea ministrului Vâlcov pe Facebook. Liberala susține că premierul nu-și vede elefantul din propria sufragerie și că își încalcă promisiunile făcute la sfârșitul anului trecut.

„Premierul a înţeles să-l apere pe Darius Vâlcov care, deşi e urmărit penal, nu demisionează. Din perspectiva juristului, respect prezumţia de nevinovăţie, dar cred că ar trebui să ţinem la prezumţia de competenţă şi credibilitate pe care fiecare membru al unui Cabinet ar trebui să-l aibă. Finanţele ţării nu pot fi administrate de o persoană care este suspectată de fapte de corupţie. În raportul MCV se menţionează că este esenţial pentru un Guvern ca persoanele care îndeplinesc funcţii publice să se bucure de crebilitate. Ministrul Finanţelor este reprezentantul României în relaţia cu creditori externi. Premierul Ponta declara că atât el cât şi miniştri săi se vor retrage dacă vor fi urmăriţi penal. Astăzi, când ar trebui să-l demită pe ministrul Vâlcov, face o remarcă care nu-i face onoare. Din păcate, un ministru urmărit penal nu mai poate avea decât o contribuţie negativă la dezvoltarea României. (…)Ponta nu vede elefantul din sufrageria sa”, a declarat Alina Gorghiu, la Timişoara.

Astfel, Gorghiu îi cere demisia ministrului Vâlcov și îl atacă dur pe Ponta spunând că nu-și respectă promisiunile. Liderul liberal face referire la declarațiile premierului de la sfârșitul anului trecut, atunci când promitea că dacă el, sau vreun ministru din cabinetul său vor fi suspectați în vreun fel de instanță, se va face un pas înapoi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*