Ultimele stiri

Cod în crustă de roşii

cod in crusta de rosii

Ingrediente

4 fileuri de cod (circa 180 g fiecare)
1 lămâie
2 roșii mari
1 ceapă roşie
4 linguri unt
3 linguri parmezan ras
3 linguri pesmet
1 crenguță busuioc
600 g cartofi fierţi
1 legătură ceapă verde
150 ml lapte
1 vârf de cuțit nucșoară
sare
piper

Fileurile de cod se spală, se usucă şi se condimentează cu sare, piper, zeamă de lămâie şi se lasă să se odihnească.

Se toacă roşiile mărunt şi se călesc puţin în jumătate din unt, după care se lasă să se răcească.

Se adaugă parmezanul ras, pesmetul şi busuiocul tocat. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Se aşază fileurile într-un vas uns, se acoperă cu amestecul de roşii şi se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius aproximativ 15-20 de minute.

Se taie ceapa verde mărunt, se cpleşte puţin în restul de unt şi se adaugă peste cartofii fierţi. Se toarnă laptele fierbinte şi se sfărâmă cu o presă de piure. Se condimentează cu sare. nucşoară şi se serveşte cu peştele, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*