Ultimele stiri

Colectorii înscriși în programul Rabla 2014 vor fi controlați de inspectorii Gărzii de Mediu și ai AFM

rabla

Colectorii înscriși în programul Rabla 2014 vor fi supuși unor controale făcute de reprezentanții Administrației Fondului pentru Mediu împreună cu inspectorii Gărzii Naționale de Mediu. Verificările încep din 24 martie.

Aceste controale vor avea în vedere atât agenții economici autorizați cât și pe cei aflați în curs de autorizare pentru casarea vehiculelor scoase din uz, conform unui comunicat al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, remis joi.

Ca noutate, în Programul Rabla 2014, persoanele fizice care doresc să beneficieze de un tichet electronic se vor adresa direct producătorilor / dealerilor validați în program. De asemenea, o altă propunere este aceea de a include în program și mașini cu o vechime mai mare sau egală cu opt ani.

Administrația Fondului pentru Mediu va aloca un număr de 20.000 tichete, bugetul total fiind de 140 milioane lei.

Pentru prima dată, tichetele nu vor mai fi acordate fizic beneficiarilor, urmând să fie alocate electronic în sistemul informatic al AFM. De asemenea, se va utiliza un singur tichet electronic pentru achiziționarea unui autovehicul nou, valoarea acestuia fiind de 6.500 lei, conform Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*