Ultimele stiri

Colegiul prefectural Timiş vrea sărbători pascale fericite şi sigure. Ce măsuri va lua

Colegiul prefectural  Timiş are în vizor comercianţii de animale, în perioada sărbătorilor de Paşti. Astfel, luni, în cadrul unui şedinţe s-a prezentat programul de măsuri de supraveghere sanitar- veterinară în perioada premergătoare şi în timpul sărbătorilor pascale.

După cum s-a prezentat în timpul şedinţei, este vorba despre un program de 21 de puncte al cărui scop principal este de a preveni posibilitatea de transmitere a bolilor de la animale la om. De asemenea, s-a precizat că, în această perioadă, medicii veterinari au responsabilitatea de a verifica modul în care sunt îngrijite animalele înainte de comercializare.

Printre punctele care sunt în vizorul Direcţiei Sanitar-veterinară se numără: verificarea şi înregistrarea animalelor, monitorizarea locaţiilor în care se află acestea, în special a ovinelor, bunăstarea animalelor în timpul transportului şi facilităţile de tăiere. De asemenea, se va acorta atenţie şi modului în care sunt comercializate ouăle, în această perioadă.

Consumatorii trebuie şi ei să fie atenţi la ce cumpără. Aceştia sunt sfătuiţi să verifice etichetele produselor pe care le achiziţionează, să fie atenţi la culoarea cărnii şi, în mod special, să nu cumpere carne de miel pe care nu apare ştampila medicului veterinar.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*