Ultimele stiri

COMASĂRI de licee la Timișoara. Ce școli vor fi afectate

Elevii care învață în două licee din Timișoara vor învăța, cel mai probabil din toamna acestui an, împreună cu alți liceeni de la alte două unități de învățământ. Motivul? Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș se gândesc să comaseze două licee tehnologice pentru a nu mai fi atât de multe clase nerealizate la început de nou an școlar.

„Planul de școlarizare nu este încă finalizat. Avem o reală problemă vizavi de rețeaua foarte largă a liceelor tehnologice. Pentru a nu ne aștepta la clase nerealizate, ne gândim să comasăm câteva unități de învățământ din Timișoara din punct de vedere juridic și fizic. Luni va fi finalizat planul de școlarizare. Încercăm să gândim această comasare a două școli unde există cele mai mici probleme în ceea ce privește resursa umană”, a anunțat, astăzi, Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Potrivit reprezentanților ISJ Timiș, există foarte multe școli care au solicitat clase în plus, dar acest lucru nu este posibil peste tot, mai ales că, dacă ar fi acceptate toate propunerile, în toamnă am avea cel puțin 20 de clase de-a IX-a în plus față de numărul total de elevi care vor merge la liceu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*