Ultimele stiri

Comercializarea de alcool rămâne interzisă în Complexul Studențesc! Ce s-a decis în ședința Consiliului Local

Vânzarea băuturilor alcoolice rămâne interzisă în Campusul Universitar! Deși s-a vrut o altă hotărâre de consiliu care să o înlocuiască pe cea în vigoare, cu una care presupune interzicerea consumului de alcool în societățile comerciale din acest perimetru, proiectul nu a trecut de Consiliul Local.

Așa cum anunța, primarul Nicolae Robu a depus un amendament astăzi în ceea ce privește noua hotărâre de Consiliu Local care se referă la consumul și vânzarea de alcool în Complexul Studențesc. Astfel, edilul propunea legalizarea vânzării de alcool în Campusul Universitar, dar interzice consmul pe perimetrul acestora. Practic nu studenții care consumă vor fi amendați, ci comercianții care permit consumul de alcool în interiorul societății.

„A apărut temerea că în urma textului, așa cum a fost el făcut, vor fi sancționați studenții care ar putea să greșească. Sancțiunea trebuie să fie aplicată unităților comerciale care comercializează alcool în zona respectivă. Propun să amendăm proiectul și să adăugăm că va fi sancționată unitatea comercială în cauză și nu consumatorii”, a spus edilul în cadrul ședinței.

Un alt amendament a fost propus de consilierul local Stefan Sandu (PDL).  Acesta propunea ca berea să poată fi consumată și vândută în perimetrul Complexului Studențesc, dar băuturile cu o alcoolemie mai mare de 6,8 % să fie interzise.

„Consumul de bere să fie permis în Complex și pe terase. Decât să se consume în  cămine, mai bine o fac pe terase”, și-a motivat acesta amendamentul.

Cu toate acestea, proiectul nu a trecut. Inițial, reprezentanții PSD au cerut ca acest proiect să fie scos de pe ordinea de zi, dar pentru că edilul a refuzat, aceștia au votat împotrivă.

Prezenți la plenul CLT în care s-a discutat și această chestiune au fost și reprezentanții  studenților care și-au susținut cauza.

Așadar, sancțiunile vor fi aplicate, în continuare, după HCL-ul aflat în vigoare, adică for fi amendate societățile care comercializează alcool în perimetrul Complexului studențesc.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*