Ultimele stiri

Comisia Europeană, vizată de un COMPLOT terorist

Militanţii islamiști cu baza la Haga pregăteau atacuri asupra sediului Comisiei Europene din Bruxelles, anunţă presa din Olanda. Dezvăluirea a fost făcută chiar de către cei care planificau atacurile, doi jihadişti care au fost arestaţi în Belgia.

Potrivit jurnaliştilor olandezi, teroriştii ţinteau Comisia Europeană deoarece un asemenea atac ar fi beneficiat de expunere maximă în presă.

„Pregăteau un atentat. Una dintre ținte era Comisia Europeană”, afirmă canalul de televiziune olandez NOS, care citează surse sub acoperirea anonimatului. „Acțiunea urma să se petreacă după modelul atacului de la Muzeul evreiesc, având ca obiectiv uciderea a cât mai multor persoane”, afirmă televiziunea.

Cele două persoane arestate în Belgia, un bărbat și o femeie de origine turcă, au fost reținute la începutul lunii august, la sosirea pe aeroportul din Bruxelles. Cei doi veneau din Turcia, după ce fuseseră în Siria, dar domiciliul îl au la Haga. Cei doi vin des în Belgia. În apartamentul lor, poliția a găsit material de propagandă jihadistă, arme de foc și o vestă antiglonț.

Alți jihadiști ar fi căutați acum în Olanda, în urma anchetei lansate de autoritățile belgiene. Ancheta s-ar concentra asupra unui olandez de origine turcă, suspectat de legături cu rețele jihadiste, informează Digi24.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*