Ultimele stiri

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a prezentat rapoartele de evaluare a pagubelor produse de inundații

Prefectura Timis

La Instituția Prefectului, a avut loc astăzi o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, condusă de prefectul Eugen Dogariu, în cadrul căreia au fost prezentate rapoartele de evaluare a pagubelor produse de inundații, în vederea solicitării de fonduri.

În ceea ce privește evaluarea pe localități, rapoartele au indicat că în Șemlacu Mare, 2 imobile sunt în pericol de prăbuşire, 5 imobile sunt avariate, o anexă este distrusă şi alte 6 anexe sunt avariate.

În Şemlacu Mic, 4 imobile sunt distruse, 3 imobile sunt în pericol de prăbuşire , 17 imobile sunt avariate, 5 anexe sunt distruse, 16 sunt anexe avariate, iar 6 anexe prezintă pericol prăbușire.

La Gătaia există un imobil distrus, 2 imobile sunt în pericol de prăbuşire , 79 imobile avariate, 71 anexe avariate , plus 5 km de străzi pietruite.

Pe unitatea administrativă Jamu Mare – localitate Ferendia, un imobil este avariat, iar în localitatea Gherman – două imobile  sunt avariate. La acestea se adaugă 32 podețe (în localitățile Jamu Mare, Clopodia, Ferendia, Lățunaș și Gherman) și 5,33 km străzi pietruite (în localitățile Jamu Mare, Clopodia, Ferendia, Lățunaș și Gherman).

În Denta  sunt 18 imobile avariate, un imobil în pericol de prăbușire, 37 de anexe avariate, 2 anexe în pericol de prăbușire, plus doi km de străzi pietruite afectate de inundații.

În localitatea Rovinița Mare sunt 2 imobile avariate, 4 imobile în pericol de prăbușire, 2 anexe avariate și 6 anexe în pericol de prăbușire., iar în Moravița sunt 84 podețe avariate.

În ceea ce privește culturile agricole, la nivelul unității administrative Gătaia (localitatea Gătaia și satele aparținătoare) au fost afectate culturile pe o suprafață de 1933 hectare, la unitatea administrativă Moravița pe 1888 hectare, iar la unitatea administrativă Jamu Mare 4368 hectare.

Tot astăzi au fost prezentate și pagubele de pe drumurile județene din Timiș (în zona localităților Gătaia, Rovinița Mare și Percosovo), urmând să fie calculate și sumele necesare pentru remedierea lor.

Totodată, au fost prezentate și lucrările de investiții pe care este necesar să le facă Administrația Bazinală de Apă Banat.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*