Ultimele stiri

Comorile României pot fi admirate la Timișoara. Peste o mie de piese din aur și argint, în cadrul celei mai mari expoziții din ultimii 20 de ani

aurul si argintul antic al romaniei

Peste o mie de piese arheologice pot fi admirate de timișoreni, în cadrul expoziției “Aurul și argintul antic al României”, fiind ceal mai important eveniment de acest gen din ultimii 20 de ani din țara noastră.

Expoziția este organizată de către Muzeul Național de Istorie a României și va ajunge în cel puțin 12 orașe din țară. “Aurul și argintul antic al României” reprezintă încununarea cu succes a unui proiect muzeologic de anvergură, fiind unul dintre cele mai mari demersuri de acest fel organizate în România în ultimii 20 de ani. Astfel, publicul românesc are posibilitatea, pentru prima oară, de a vedea, într-un singur loc, cele mai importante capodopere din colecțiile muzeale din țară.

Podoabele din aur și din argint, accesoriile vestimentare,  armamentul de paradă, piesele de harnașament, vesela geto-dacică, dar și tezaure precum cele de la Sâncrăieni, Peteni, Drăgeşti, Tăşad, Sacalasău, Rociu, Bălăneşti, ocupă un loc important în cadrul expoziției, alături de numeroase alte asemenea piese din metale prețioase, descoperite pe teritoriul României.

La Timișoara, vernisajul expoziției va avea loc în data de 21 mai la Bastionul Theresia, piesele putând fi admirate până pe 29 iunie în fiecare zi, fără luni, prețul biletului este de patru lei.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*