Ultimele stiri

Compania Iulius a început lucrarile la cea de-a doua cladire office clasa a din ansamblul Openville Timisoara

Compania IULIUS a început, în luna iunie, lucrarile la o noua cladire de birouri care face parte din proiectul mixt Openville Timisoara. Acesta este cel de-al doilea imobil office, dezvoltat sub brandul United Business Center (UBC), la care se lucreaza în prezent, în ansamblul multifunctional din proximitatea Iulius Mall.

UBC 1 va avea o suprafata închiriabila de 13.000 mp, termenul de finalizare a cladirii fiind estimat pentru primavara anului 2017. În prezent, se lucreaza la funda?ia imobilului. Pe lânga dotarile premium, UBC 1 se va evidentia în peisajul urban prin arhitectura, cladirea având forma triunghiulara. Un nivel, demisolul, este destinat spatiilor de retail ?i serviciilor, iar alte 11 niveluri sunt rezervate spatiilor office. Imobilul va respecta normele pentru certificarea LEED si va beneficia de implementarea unor politici sustenabile de operare, menite sa creasca eficienta costurilor la utilitati si confortul chiriasilor.

Cladirea UBC 1 este proiectata cu cele mai moderne tehnologii disponibile si solutii eficiente din punct de vedere energetic, precum: aparatura si echipamente de ultima genera?ie, sisteme si corpuri de iluminat cu senzori de mi?care ?i intensitate, grad sporit de lumina naturala, protectie termica si solara optima, sisteme performante de încalzire si filtrare a aerului. Tot pentru economisirea resurselor, cladirea va avea Building Management System, care va monitoriza si controla echipamentele de ventilatie, iluminare, energie electrica, securitate si protectie împotriva incendiilor. Pentru a încuraja preocuparea fata de mediu, vor exista suporturi pentru parcarea bicicletei si dusuri pentru cei care vin la birou cu acest mijloc de transport.

În UBC 1 vor lucra aproximativ 1.300 de persoane, iar beneficiile pentru acestia vor fi multiple datorita pozitionarii în ansamblul multifunctional Openville: locuri de parcare, acces la servicii si zonele de shopping, restaurante, cafenele, parc, precum si promotii si discount-uri speciale.

Openville reprezinta o investitie în valoare de peste 220 milioane de euro, fiind al doilea ansamblu de tip mixed-use din portofoliul grupului IULIUS, dupa Palas Iasi. Constructia a început în septembrie 2015, cu lucrarile la cladirea office UBC 2, care va fi finalizata în aceasta toamna. Dezvoltarea imobilului UBC 2 se desfa?oara cu rapiditate, suprastructura aferenta celor 11 etaje ale cladirii urmând a fi finalizata în curând. Printre companiile care au contractat spatii în acest imobil, cu o suprafata închiriabila de 18.000 mp, se numara Ness Software Engineering Services, Autoliv România si policlinica REGINA MARIA.

Openville va avea o suprafata total construita de 594.000 mp, iar Iulius Mall Timisoara va fi parte integrata. Cea mai mare pondere o va avea componenta office, cu o suprafata totala de aproximativ 13o.000 mp închiriabili. Pe segmentul de retail, Openville va aduce peste 100 de noi magazine, restaurante si cafenele tematice, cinema multiplex cu 15 sali, fresh market, patru sali pentru evenimente, cel mai mare loc de joaca si alte optiuni pentru petrecerea timpului liber. În plus, timisorenii vor avea la dispozitie si cel mai mare parc suspendat din România, spatiu verde de peste 55.000 mp, si aproximativ 4.050 de locuri de parcare, subterane si supraetajate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*