Ultimele stiri

Conceptul de candidatură a Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 a fost lansat

S-a apelat la specialiști și Timișoara a lansat deja conceptul de candidatură la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Vorbim despre elemental central sub egida căruia se elaborează dosarul pentru concurs. Acesta ilustreaă legătura dintre obiectivele urmărite și resursele și valorile orașului și se numește Channel of Cultures (Coridoare culturale)

Conceptul propus vrea să reflecte geografia, valorile și spiritual Timișoarei și se învârte în jurul Canalului Bega.

“Vom marșa că în Timișoara avem ceva cu totul special, și mă refer la canalul Bega. Oricine vine în Timișoara ține minte că Timișoara este străbătută prin mijlocul ei de un canal superb și în jurul căruia de fapt se produce aproape în permanență câte ceva, inclusiv în plan cultural. Bega este locul în jurul căruia vom avea o trăire culturală, spiritual și o bucurie adevărată de a trăi și de aceea conceptul propus se cheamă Channel of Cultures”, a declarant primarul Nicolae Robu.

Combinația dintre cultura de limbă română a majorității locuitorilor de astăzi și pluralitatea maștenirilor istorice valorificate pentru viitor reprezintă modelul unic sub egida căruia Timișoara candidează la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

Deși au fost mai multe variante de concept, printre care Revolution, Evolution, s-a ajuns la concluzia ca acest program să fie introdus în actualul concept. Un alt concept ar fi putut fi Timișoara at crossroads, dar acesta a mai fost folosit de alte orașe așa că a fost evitat.

Astfel, la sfârsitul anului 2014 – începutul anului 2015, Guvernul României va lansa competiția și Timișoara se va înscrie cu conceptual prezentat astăzi în sala de consiliu a Primăriei. Totuși, Timișoara mai are de așteptat până la aflarea rezultatelor, căci anunțarea câștigătorului va avea loc abia la începutul anului 2017.

Conceptul poate fi vizualizat pe site-ul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană: www.timisoara2021.ro

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*