Ultimele stiri

Concert caritabil pentru salvarea medicului Daniela Cocoș. Cum a ajuns timișoreanca “din om, neom” din cauza unei operații care nu a fost realizată ca la carte

Daniela Cocoș, un tânăr medic din Timișoara, luptă de mai bine de patru ani pentru dreptul la o viață lungă și fericită. Femeia va fi supusă peste doar câteva luni unei intervenții chirurgicale extrem de complexe, în timpul căreia va fi scos rinichiul stâng. Până atunci, însă, Daniela este nevoită să trăiască cu două pungi pentru urină și scaun atașate de abdomen.

Totul a început în anul 2009, când Daniela a fost operată de chist ovarian. Din păcate, ceva nu a mers bine, astfel că în noiembrie 2012 s-a operat, din nou, în Ungaria. Dar timișoreanca a început să se simtă din ce în ce mai rău și a ajuns să cântărească doar 36 de kilograme. “Aveam un abdomen de parcă eram însărcinată în 12 luni. Medicii au ajuns la concluzia că nu mai este mare lucru de făcut și i-au comunicat viitorului soț să se pregătească de ceea ce este mai rău”, povestește Daniela Cocoș.

Dar iubitul femeii nu s-a dat bătut, a întrebat în stânga și-n dreapta, iar cu ajutorul unor oameni cu suflet mare Daniela a ajuns la clinica AKH, din Viena, în primăvara anului trecut. Aici a urmat o nouă operație, în urma căreia s-a ales cu cele două pungi pentru urină și scaun atașate de abdomen. În toamna lui 2013 a urmat o nouă operație, medicii i-au scos tot din punct de vedere genital, dar au apărut și alte complicații.

“Așa am ajuns din om…neom, un medic tânăr, bolnav pe patul de spital din străinătate. Îmi doresc să trec şi peste hopul ce va urma şi …. cât de cât să redevin om, să încep din nou să profesez meseria mea, cea de medic şi să pot ajuta alţi oameni la rândul meu, dar din păcate ca să pot trece peste toate acestea am nevoie de ajutor financiar”, spune Daniela Cocoș.

În sprijinul timișorencei a sărit și trupa Incanto Quartetto, care va susține pe 24 februarie un concer caritabil în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, de la ora 19.00. Timișorenii cu inimă mare care doresc să contribuie la salvarea unei vieți pot afla mai multe informații despre modalitatea de a face donații de AICI!

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*