Ultimele stiri

Concerte, defilare de ambarcațiuni, jonglerii cu foc și expoziții, la Bega Bulevard. Vezi programul festivalului

bega bulevard

Doar câteva zile nu mei despart de tradiționalul festival Bega Bulevard, așa că organizatorii au făcut publice surprizele cu care doresc să-i cucerească pe timișoreni anul acesta. Vorbim despre concerte, spectacole, demonstraţii de navomodele şi numeroase activităţi pentru copii, precum ateliere de desen, pictură, face painting, expoziţii şi standuri de informare cu activităţi interactive, culturale şi artistice.

Astfel, la fel ca în fiecare an, Primăria Municipiului Timişoara va organiza în perioada 05 – 07 septembrie, festivalul „Bega Bulevard”, între Podul Mitropolit Şaguna (Tinereţii) şi Podul Traian.

Festivalul Bega Bulevard, ajuns la a șaptea ediție, reprezintă pe lângă un eveniment de anvergură în agenda culturală a orașului, și un reper de conștientizare a cetățenilor privind multiplele posibilități oferite de șansa de a avea în mijlocul Timișoarei un ”coridor verde” și nepoluant, util și atractiv din punct de vedere turistic, cum este râul Bega. Pentru că timișorenii sunt, prin excelență, un public cosmopolit, pentru că arta înseamnă creație și pentru că în Timișoara există artiști extraordinari care merită din plin să fie promovați, anul acesta am invitat la Bega Bulevard evenimentul Made in TM.” A spus Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei

Încă de la prima ediție, în anul 2008, Festivalul Bega Bulevard a dorit să atragă atenţia timişorenilor asupra importanţei canalului Bega pentru oraş şi asupra posibilităţilor de recreere, agrement, sport sau divertisment pe care acesta le oferă. Festivalul a fost gândit astfel încât să pună în evidenţă Bega din toate punctele de vedere: estetic, urbanistic, ecologic şi va concentra, pe parcursul celor trei zile, activităţi informative, de divertisment şi culturale.

Pe lângă concerte, spectacole, demonstraţii şi activităţi pentru copii, timişorenii vor putea participa şi la concursul tradiţional de răţuşte de plastic care vor pluti pe Bega. Anul acesta, banii strânşi din vânzarea biletelor, vor fi folosiţi pentru dotarea Formaţiunii de Intervenţie Rapidă pe bază de voluntariat SALVO, din cadrul Compartimentului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Municipiului Timişoara.

 Program Bega Bulevard 2014

5 septembrie

18.00 Deschidere Bega Bulevard – Fanfara Timişoara Big Band, alocuțiuni

18.30 Defilare ambarcațiuni pe Bega

19.00 Concerte: Marion Kraeutner Band; Grave for Sale; Phaser; Taxi

23.00 Jonglerii cu foc

 

6 septembrie

10.00 – 20.00  Activităţi pentru copii, ateliere de creaţie, expoziţii la standuri

10.00  Lecţii de dans cu Magnum VRD

11.00  Piesa de teatru ”Ariciul” – Teatrul Merlin

12.00  Zumba fitness

17.00 Concursuri pe apă între diverse tipuri de ambarcaţiuni

20.00 Made in TM la Bega Bulevard: Vasile Mardare; Flare; The Different Class; Emil Kindlein Band ; One Lion; The Egocentrics; Blazzaj; Cargo

23.00 Jonglerii cu foc

 

7 septembrie

10.00 – 20.00  Activităţi pentru copii, ateliere de creaţie, expoziţii la standuri

09.00 Piti show

10.00 Concert Peregrinii

11.00 Piesa de teatru ”Noua poveste a Scufitei Rosii” – Teatrul Merlin

12.00 Concert A.L.L. Friends Band

13.00 Formaţiunea SALVO – simularea unor acţiuni de salvare pe diferite tipuri de risc: scafandrii, ambarcaţiuni, G.R.I.M.P.(salvări în medii periculoase, în plan vertical)

16.00 Cursa răţuştelor pe Bega organizată de Clubul Rotaract Timişoara

Caldemare – navigaţie de agrement

Sand painting – picturi cu nisip

Hazliţii Trăzniţii – facepainting, animaţie, baloane

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*