Ultimele stiri

Concurs de tir cu arcul tradițional, la Timișoara

concurs arc traditional

Clubul TM ARCHERY și Federația Română de Arc Tradițional și Field organizează în perioada 3-5 mai 2014 Historical Grand Prix 2014 – 1st leg . Acesta este primul concurs  de tir cu arcul tradițional organizat in Europa Centrală și de Est  unde se întrunesc toate probele de la campionatul mondial de arc traditional din Coreea – cel mai complex concurs de tir traditional din lume

Concursul se va desfășura de-a lungul a două zile, în fiecare zi având loc o rundă cu câte 12 probe. Fiecare rundă începe la ora 9:00. Distanța de tragere diferă în funcție de țintă, cea minimă fiind de 5 m, iar cea maximă de 145 m.

Sunt așteptați arcași din toată țara, dar și din străinătate, de toate vârstele. Ținuta acestora trebuie să fie una tradițională, reprezentativă perioadei în care s-a folosit arcul participantului. Categoriile de arcuri participante sunt: horse bow, historical longbow, modern longbow, arc din materiale naturale, recurve tradițional (lemn) si la categoriă deschisă se pot înscrie cei care dețin arcuri moderne cu dispozitive de ochire și/sau tragere, arcuri moderne fără dispozitive suplimentare și arcuri compound.

Pentru spectatori, intrarea este liberă. La finalul fiecărei zile, instructorii TM Archery le pot oferi lecții gratuite în măsura disponibilității lor.  Acest concurs de tir cu arcul este un concurs de field și va avea loc în poligonul oficial, situat în arena de agrement din Strada Polonă, nr. 26.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*