Ultimele stiri

Concurs internațional de canto, la Timișoara, pentru elevii pasionați de muzică

microfon

Orașul de pe Bega găzduiește, în data de 23 mai, Concursul Internațional de Canto “Voci de primăvară”, destinat tinerilor interpreți din învățământul preuniversitar vocațional. În această competiție ce are loc la Colegiul Național de Artă “Ion Vidu”, în sala Mihai Perian, de la ora 11.00, participă concurenți din România, Ungaria și Serbia, ce vor prezenta trei piese musicale între care un lied din creația compozitorilor naționali.

Juriul concursului este alcătuit din profesori de artă vocală din Ungaria, Serbia și România, împreună cu reputate personalități artistice ale scenei lirice. Concertul de gală, înmânarea premiilor și a diplomelor de participare va avea loc în sala de concerte a Colegiului Național de Artă “Ion Vidu”, începând cu orele 18.30.

“Concursul promovează valoarea artistică în rândul elevilor de liceu, care aspiră la o carieră muzicală pe marile scene ale filarmonicilor și teatrelor lirice. Deasemenea, acest concurs este o oportunitate pentru elevi și profesori de a descoperi noi căi de comunicare interumană și interculturală, de a promova o atitudine de respect, toleranță și empatie față de alte culturi, într-un context european în care cultura europeană este denită ca o multitudine de culturi naționale”, transmit organizatorii concursului, Inspectoratul Școlar Timiș, Colegiul Național de Artă “Ion Vidu” Timișoara și Centrul de cercetare interdisciplinară și formare a tinerilor cercetători.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*