Ultimele stiri

Concurs Internațional de Informatică adresat elevilor, la Timișoara

calculator

Timișoara găzduiește, în aceste zile, cea de-a VIII-a ediție a Concursului Internațional de Informatică Smart Kids. Evenimentul se desfășoară la Colegiul Național Bănățean Timișoara și presupune derularea mai multor activități. Astfel, ieri a avut loc Simpozionul Internațional pentru profesori – Educația și Noile Tehnologii IT în Euroregiune, iar ziua de sâmbătă este rezervată derulării propriu-zise a concursului destinat tuturor elevilor, începând cu clasa pregătitoare și încheind cu elevii de clasa a XII-a și care se desfășoară pe table interactive SMART Board.

„Nu pot să nu remarc faptul că Smart Kids este deja un concurs cu tradiție și a devenit un loc de întâlnire pentru elevi, cadre didactice, reprezentanți ai firmelor de profil și ai universității în vederea identificării pașilor de urmat pentru atingerea unei societăți a cunoașterii. Țin să mulțumesc pe această cale Universității de Vest din Timișoara pentru sprijinul necondiționat oferit întotdeauna în organizarea concursurilor de acest gen”, a declarat prof. Jelco Stancov, Inspector Școlar de Specialitate Informatică și Minorități din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Tema concursului din acest an este Școala în anul 2020, iar competiția este structurată în patru secțiuni, ținând seama de aria de adresare și de conținut: secțiunea I – Primar (clasa pregătitoare – clasa a IV-a, cuprinde desene, afișe, pliante, postere), secțiunea a II-a – Gimnazial (clasele V-VIII, soft educațional), secțiunea a III-a – Liceu – (clasele IX-XII, soft educațional) și secțiunea a IV-a – Aplicații pentru dispozitive mobile. Ultima zi, duminică, 14 decembrie, este destinată festivității de premiere.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*