Ultimele stiri

Concurs tradițional de tăiat porcul, în județul Timiș. Când are loc sărbătoarea de Ignat

porc

La o aruncătură de băț de Timișoara se organizează, pentru cel de-al 14-lea an consecutiv un eveniment devenit deja tradiție. Este vorba despre Sărbătoarea de Ignat, un concurs tradițional de tăiat porcul, ce va avea loc sâmbătă, 20 decembrie, la Jimbolia, fiind organizat de municipalitate.

Evenimentul cuprinde un concurs al preparatelor tradiționale din carne de porc, după sacrificarea animalelor, care va începe la ora 07.00.Participanţii îşi vor demonstra măiestria la sediul EXPO RIPENSIS (drumul spre vamă), fiecare echipă contribuind cu minim trei preparate la concurs.

La finalul activităţii se organizează o masă festivă la care iau parte echipele concurente şi alţi invitaţi, prilej cu care juriul va desemna şi va premia cele mai gustoase preparate, se acordă diplome şi premii în obiecte specifice acestei activităţi. Premierea va fi „stropită” cu băuturi tradiţionale din producţia locală.

Parte din preparatele pregătite vor fi dirijate către Centrul de copii “Sfântul Francisc” din Jimbolia, Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi “Nu mă uita”, Spitalul orăşenesc “Dr. Karl Diel “ Jimbolia şi Căminul de persoane vârstnice.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*