Ultimele stiri

Concursul pentru studenți Tehnici de Interconectare în Electronică reunește la Universitatea Politehnica participanți din întreaga țară

universitatea politehnica timisoara

Universitatea Politehnica din Timișoara anunță că cea de a 23-a ediție a deja binecunoscutului concurs profesional pentru studenți Tehnici de Interconectare în Electronică se va desfășura în orașul de pe Bega, în perioada 9 – 12 aprilie 2014.

Anual, TIE adună laolaltă cei mai pricepuți studenți designeri PCB din țară într-o confruntare în care nu doar mândria și gloria sunt la bătaie, ci și premiile importante care pot fi câștigate. La finalul concursului poate fi  un singur învingător, însă, toți concurenții care se încadrează în baremul stabilit de „Industrial Advisor Committee”, vor primi un „Certificat de Competență” prin care le sunt recunoscute abilitățile lor profesionale ca designeri PCB.

Fiind în relații strânse cu industria, concurenții TIE sunt căutați de companii cu renume pentru programe de internship  și chiar pentru angajare după finalizarea studiilor. Ca dovadă, mulți dintre foștii câștigători ai TIE pot fi găsiți ocupând funcții înalte în companii importante din țară și din străinătate, mulți întorcându-se la TIE ca membrii ai „Industrial Advisor Committee”.

TIE nu urmărește doar aducerea industriei și a universității împreună într-o colaborare mai strânsă și mai constantă, dar sub sloganul „Turn your hobby into a profession!” (Transformă-ți hobby-ul într-o profesie), acest concurs caută să determine studenții să fie mai creativi, să îi pună față în față cu provocări din designul în timp real și să le prezinte așteptările industriei față de un inginer proaspăt absolvent. Prin urmare, pe lângă concursul în sine, în fiecare an se asociază manifestării workshopuri și prezentări susținute de universități din străinătate și mari companii de electronice.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*