Ultimele stiri

Conducerea PDL susține că Iohannis a mințit când a afirmat că democrat-liberalii sunt de acord ca noul partid să se numească PNL. Vezi reacția lui Iohannis

Klaus Iohannis

Declarația lui Klaus Iohannis conform căreia PDL a acceptat ca noul partid de centru-dreapta să se numească PNL  este falsă! Cel puțin asta susține vicepreședintele PDL Radu F. Alexandru. Acesta spune că în nicio instanță de conducere a PDL nu s-a discutat (încă) și nu s-a luat o decizie în sensul celor afirmate de liderul PNL Klaus Iohannis!

„A face declarații de tipul celei lansate de dl. Iohannis de la tribuna Congresului PNL este probează o îngrijorătoare și inacceptabilă lipsă de bună credință și de respect față de PDL. Nu este prima dată când lideri ai PNL tratează subiectul construcției noului partid de centru-dreapta și fuziunea cu PDL ca pe un fel de mezalianță. Te ”iei” cu o persoană de condiție modestă, într-un puseu de generozitate, dar diferența de ”sânge albastru” între cei doi viitori parteneri nu va putea fi trecută niciodată cu vederea”, a declarat Radu F. Alexandru.

Totuși, acesta a mai afirmat că PDL rămâne fidel necondiționat angajamentelor asumate.

În replică, liderul PNL Klaus Iohannis spune că înţelege şi respectă „sensibilitatea unor colegi din PDL legată de nume şi identitate” şi că nu a dorit „în niciun fel” să o „lezeze”, afirmaţia că PDL acceptă numele de PNL pentru noul partid fiind concluzia sa, „în urma multor discuţii formale şi informale”.

Va reamintim că preşedintele PNL, Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, în congresul partidului, că este în măsură să confirme că „PDL a acceptat” ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*