Ultimele stiri

Conducerea Spitalului Județean Timișoara le vine de hac medicilor care-i pun pe pacienți să cumpere medicamente și materiale sanitare pe perioada cât sunt spitalizați

spitalul judetean timisoara

În România, pacienții ar trebui să beneficieze de servicii medicale gratuit, iar pe perioada cât sunt spitalizați nu ar trebui să scoată nici măcar un leu din buzunar pentru achiziționarea de medicamente sau materiale sanitare. Reprezentanții Spitalului Județean Timișoara, cel mai mare din vestul țării, recunosc că așa ar trebui să se întâmple.

„Eu sper că nu s-au mai cerut bani de la pacienți. N-ar mai trebui să auzim că pacientul trebuie să cumpere ceva în spital, să sperăm că și practic se va întâmpla acest lucru. Am trimis adrese pe toate secțiile, asta este lista de medicamente care intră în licitație, dacă pe lângă această listă mai doriți alte medicamente care nu sunt aici, scrieți-le ca să le băgăm în licitație, să nu mai ajungem după licitație că ne trebuie un anumit medicament”, explică Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Directorul celui mai mare spital din vestul țării se gândește chiar să-i pună pe pacienți să completeze, la externare, în foaia de observație, dacă au fost puși sau nu să cumpere medicamente sau materiale sanitare pe perioada cât au fost spitalizați.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*