Ultimele stiri

Conducerea unui autovehicul şi alcoolul sunt incompatibile

etilotest

În cursul zilei de ieri, poliţiştii timişeni au depistat doi bărbaţi în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testărilor cu aparatul etilotest au rezultat alcoolemii de 0,80 şi 1,07 mg/l.

La data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 06.00, poliţiştii Secţiei 4 Timişoara au oprit pentru control, pe strada Ioan Plavoşin, din municipiu, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana vapori de alcool, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 15.20, poliţiştii Serviciului Rutier Timiş au depistat un bărbat de 47 de ani în timp ce conducea un autoturism pe strada Gheorghe Lazăr, din municipiul Timişoara, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării şoferului cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a refuzat recoltarea probelor biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit pe numele conducătorilor auto dosare penale.

Conducerea unui autovehicul şi alcoolul sunt incompatibile!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*