Ultimele stiri

Conducerea unui autovehicul şi alcoolul sunt incompatibile!

Doi bărbaţi, sub influenţa băuturilor alcoolice, au fost depistaţi de poliţiştii timişeni în timp ce conduceau vehicule pe drumurile publice. În urma testării cu aparatul etilotest au rezultat alcoolemii de 1,33 şi 0,93 mg/l.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra consumului de băuturi alcoolice, care reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

La data de 21 iulie a .c., în jurul orei 22.00, poliţiştii Secţiei 7 Rurale Lugoj au oprit pentru control un moped, pe raza comunei Boldur condus de un bărbat de 37 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,33 mg/l în aerul expirat, şoferul fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat că bărbatul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În jurul orei 22.30, poliţiştii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism care circula pe raza municipiului, condus de un bărbat de 46 de ani.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0.93 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale.

CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*