Ultimele stiri

Conferință Națională de Educație a Adulților. Stimularea participării adulților la educație.

universitatea de vest

A IV-a Conferință Națională de Educație a Adulților
„Stimularea participării adulților la educație. Perspective asupra implementării strategiei naționale de învățare pe tot parcursul vieții”
Timișoara 20-21 noiembrie 2015

Adoptarea Strategiei Naționale de Învățare pe tot Parcursul Vieții reprezintă un moment reper în consolidarea sistemului de educație a adulților în România. Așa cum este arătat în documentul strategiei, cadrul legislativ pentru învățarea permenentă este bine reglementat în România, însă cu toate acestea sunt necesare eforturi considerabile pentru a atinge țintele ambițioase ale programului național și ale strategiei Europa 2020.

Institutul Român de Educație a Adulților, împreună cu Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, Departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei organizează anul acesta, în luna noiembrie, cea de-a IV-a Conferință Națională de Educație a Adulților, Stimularea participării adulților la educație. Perspective asupra implementării strategiei naționale de învățare pe tot parcursul vieții, propunând să ofere un cadru de dezbatere și de reflecție asupra implementării strategiei de învățare pe tot parcursul vieții, având ca deziderat creșterea participării la educație a populației adulte și crearea culturii de învățare pe parcursul intregii vieți.

Evenimentul dorește să aducă laolaltă reprezentanți ai tuturor părților interesate (enumerați în cadrul strategiei ca fiind decidenți la nivel politic, instituții cu rol de implementare, respectiv monitorizare) în implementarea strategiei.

Temele de dezbatere și reflecție din cadrul conferinței se vor concentra în jurul celor trei piloni strategici și a măsurilor aferente descrise în documentul strategiei:

1. Acces și stimulente pentru participare

2. Calitate și relevanță

3. Parteneriate pentru o mai bună informare

În cadrul programului conferinței, Institutul Român de Educație a Adulților va organiza un eveniment de lansare a proiectului CENTRE COMUNITARE DE ÎNVAȚARE PERMANENTĂ – O abordare integrată pentru reducerea disparităților economice, sociale și educaționale în zonele rurale din Regiunea de Vest a României. Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Evenimentul de lansare va avea loc vineri 20 noiembrie, începând cu ora 16:30, în incinta Universității de Vest din Timișoara. Invităm de asemenea reprezentanţii tuturor instituţiilor mass media din Timișoara, prin intermediul acestui comunicat, să ia parte la data și ora menționate anterior, la conferința de presă dedicată lansării celor 4 centre de învățare continuă.

Participanții vor fi invitați să contribuie activ în cadrul conferinței, pentru a contura împreună recomandări și exemple de acțiuni concrete cu privire la implementarea strategiei, acestea dorind a fi incluse în comunicatul conferinței. De asemenea, intervențiile participanților din cadrul discuțiilor de grup se pot realiza pe marginea unor lucrări ce vor fi incluse în volumul conferinței, editat ulterior și tipărit la o editură de prestigiu.

Totodată, o coincidență fericită face ca anul acesta Institutul Român de Educație a Adulților să aniverseze 15 ani de activitate neîntreruptă în domeniul educației adulților. Prin munca de echipă, devotament, implicare și continuă dezvoltare, IREA a scris până în prezent o istorie frumoasă contribuind la realizarea unei legături dintre teoria și practica în educația adulților din România și continuă să ofere suport metodologic pentru activitățile din acest domeniu.

Pentru mai multe detalii cu privire la programul evenimentului A IV-a Conferință Națională de Educație a Adulților puteți accesa pagina de web www.irea.ro, secțiunea Evenimente noi – A IVa Conferință Națională de Educație a Adulților.

Toţi cei care sunt interesaţi să participe la acest eveniment pot contacta Institutul Român de Educație a Adulților trimițând un email la adresa office@irea.ro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*