Ultimele stiri

Conflicte în plenul CJT. Proiectul de hotărâre privind modificarea componenței comisiilor de specialitate ale CJT, a fost contestat de către liberali

33 de consilieri prezenți la ședința din plenul consiliului județean. Liberalul, Marian Vasile, a ocupat din nou funcția de vicepreședinte al CJ, după ce Florian Zanfir a fost suspendat din funcție.

Ședința a început cu un conflict politic între PNL și PSD.  Tiberiu Pricopie Lelescu, solicitând din partea PNL, o amânare a unui punct care era trecut pe lista de dezbateri și anume ”Proiect de hotărâre privind modificarea componenței consiliilor de specialitate ale Consiliului Județean Timiș” :  ”Nu mi se pare corect ca problema sa fie dezbatută fară sa fie discuată”, a declarat consilierul Lelescu.

Secretarul județului Timis,  Arelean Ioan, a declarat că: ”Numarul membrilor din ficare comisie se stabileste de către președintele Consiliului Județea.”

Acesta a precizat că doar pentru modificarea subiectului este valabil votul a 2/3 iar o problemă de dezbatere a 1/2 din cei prezenti .

Titu Bojin, președintele CJT, a fost de acord cu supunerea la vot, menționând faptul că: ”O sa supun propunerea la vot pt ca sa nu fie acceptat proiectul, cu toate ca, teoretic, l-am discutat sedinta trecuta.”

Marian Vasile, a intervenit, afirmând că acest proiect doar a fost menționat, nu și negociat. :

”Noi solicităm amânarea acestui punct. Văd ca vă schimbați punctul de vedere cu trecerea prin toate comisilie. Noi, PNL, am fost pentru trecerea prin mai putine comisii iar dumneavoastră ați spus că trebuie prin toate comisilie, pentru a fi mai eficiente discuțiile. Acesta a fost punctul dvs de vedere anul trecut. Rugamintea mea a fost sa privim lucrurile mai mult pentru comunitate decat politic.” , a încheiat actualul vicepreședinte Marian Vasile

În final,PSD, a câștigat în această dispută, amânarea acestui proiect nefiind aprobată.

Comisia de agricultură,are un nou membru, acum, că Marian Vasile este vicepreședinte. PNL a cerut amânarea acestui punct, pt a pregăti. Domnul Zanfir, să treacă în locului lui Marian Vasile.

Propunerile propuse pentru  modificarea componenței comisiilor de specialitate sunt următoarele:

–  comisia economică: Lăzureanu Aurel și David Țoia

–   comisia de urbanism: Plavoșin Dean și Florian Zanfir

–   comisia de agricultură: Cociobea Sorin

Din partea Partidului Național liberal, nu au fost propuneri. Aceștia au declarat că se vor abține în ceea ce privesc aceste voturi.

În final, proiectul a fost aprobat.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*