Ultimele stiri

Congres Național de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie, la Timișoara. Cum au fost operate patru femei de cei mai buni specialiști din lume

chirurgie laparoscopica

Orașul de pe Bega găzduiește, în aceste zile, Congresul Național de Chirurgie Minim Invazivă în Ginecologie, care nu s-a mai organizat la Timișoara de 20 de ani. La eveniment participă peste 50 de specialiști în chirurgie laparoscopică ginecologică din străinătate, dar și peste 300 de medici din România.

Medicii români au avut posibilitatea de a învăța de la nume cu renume la nivel mondial care sunt ultimele noutăți în acest domeniu și cum pot realiza cu succes astfel de intervenții chirurgicale minim invazive. De asemenea, au fost realizat și patru intervenții, iar imagini din sălile de operație au fost transmise în timp real pentru a putea fi discutate de către participanți.

“Este vorba despre o pacientă tânără cu fibrom uterin, care dorea să rămână gravidă, așa că s-a făcut o intervenție conservatoare constând în extracția și extirparea fibromului. Au  mai fost două histerectomii totale, o histerectomie la o femeie mai în vârstă cu cancer de endometru și la o femeie în vârstă de 40 și ceva de ani, care a avut indicație de histerectomie totală. Mai mult, la Rouen, o pacientă a fost operată de endometrioză de doctorul Horațiu Roman”, a precizat Marius Craina, medic ginecolog la Maternitatea “Bega” și organizatorul congresului.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*