Conservă de legume cu ciuperci
Ai nevoie de:
1 kg ardei capia
1 kg gogoșari
1 kg ardei grași
2 kg vinete
1 kg morcov
1 kg ciuperci champignon
4 kg roșii
sare grunjoasă neiodată
frunze de dafin
boabe de piper
Mod de preparare:
Speli morcovii, îi cureți și-i dai prin răzătoarea mare. Ardeii, îi speli, le îndepărtezi cotoarele și semințele și-i tai fideluță. Vinetele le tai cubulețe, cam de 1 cm. La fel procedezi și cu ciupercile. Roșiile le opărești, le descojești și le tai felii, ca pentru salată. Pui într-un vas toate legumele, adaugi sarea, frunzele de dafin și piperul și amesteci.
Borcanele le speli și le sterilizezi în cuptor. Umpli borcanele cu această compoziție, le pui la gură o bucată de folie de aluminiu și fierbi borcanele pe baie de apă o oră după ce au început să dea în clocot.
Îndepărtezi folia și dacă mai este nevoie folosești tocana dintr-un borcan pentru a le umple pe celelalte. Dacă nu ai cămară, poți pune deasupra în fiecare borcan câte o jumătate de aspirină și astfel tocana nu va fermenta peste iarnă.
Înfiletezi capacele, întorci borcanele cu fundul în sus și le lași la răcit până a doua zi, când le așezi într-un loc răcoros, ferit de razele soarelui, scrie Click.
Scrie un comentariu