Ultimele stiri

Consilieri locali, nemulțumiți că nu sunt chemați să participe la ședințele consiliilor de administrație din școlile timișorene

consiliul local timisoara

O parte din consilierii locali din Timișoara sunt nemulțumiți că directorii școlilor din care fac parte în consiliul de administrație refuză să-i cheme la ședințe. În loc să se bucure de faptul că au un reprezentant al primăriei în aceste consilii și astfel problemele cu care se confruntă școala pe care o conduc se pot rezolva mai ușor, directorii nu le solicită sprijinul.

Printre cei mai nemulțumiți consilieri locali se numără Ștefan Sandu, din partea PDL, care ne-a declarat că doar două, trei școli îl solicită la astfel de ședințe, deși pedelistul a fost numit în consiliile mai multor unități de învățământ din oraș. “Mă cheamă parțial, sunt și situații în care mă cheamă în ziua în care are loc ședința și atunci mi-e imposibil să ajung. Nu știu de ce nu ne solicit pentru că consider că ar avea un avantaj în plus prin prezența noastră la ședințe”, ne-a explicat Ștefan Sandu.

De aceeași părere este și Adelina Tîrziu, consilier local tot din partea PDL, care ne-a povestit că, spre exemplu, la CSS Bega nu a fost chemată niciodată, deși directorul unității, Romulus Rașca, știe că face parte din consiliul de administrație. “Nu m-a sunat niciodată să mă cheme. Sunt solicitată constant la Colegiul Național Bănățean, iar la restul școlilor mai rar sau niciodată”, spune Adelina Tîrziu.

Bogdan Herțog, consilier local din partea Uniunii pentru Timișoara, ne-a spus nemulțumit că “nu mă cheamă nimeni, niciodată. Chiar o să iau legătura cu directorii să văd de ce”. Un alt consilier local, Alfred Simoniș, din partea PSD, ne-a mărturisit că jumătate din școlile în care face parte în consiliile de administrație îl solicită, dar a accept invitația foarte rar. “Sunt unele școli care au ședințe săptămânale și atunci nu am cum să ajung la toate. Dar dacă se discută o problemă important, vin”, a conchis Alfred Simoniș.

Ce spun directorii școlilor

Sorin Ionescu, directorul Colegiul Național Bănățean, are doar cuvinte de laudă la adresa consilierilor locali. Acesta ne-a spus că reprezentanții municipalității participă de fiecare dată la ședințe și chiar l-au ajutat să soluționeze o parte din problemele școlii. De aceeași părere este și directorul Colegiului Henri Coandă, Constantin Rotariu, care spune despre consilierii locali că sunt “foarte cooperanți și implicați”.

Pe de altă parte, directoarea Liceului Teoretic “Grigore Moisil” nu este foarte mulțumită de toți consilierii locali care fac parte din consiliile de administrație. “Viceprimarul Dan Diaconu sau Chiș Culiță ne sunt de mare ajutor, dar pe Petrică Folică de la PP-DD sau pe Ramona Olteanu de la PSD nu i-am văzut niciodată să participe la ședinte”, ne-a povestit Carmen Cerasela Bociu. Alți directori de școli, așa cum este directorul adjunct de la Colegiul Tehnic “Ion Mincu”, habar nu are cine sunt consilierii locali care fac parte din consiliul de administrație.

“Eu i-am anunțat pe toți consilierii locali că am ședinte în fiecare luni. Unii vin, alți nu. E drept, CSS Bega aparține de Ministerul Educației și deocamdată consilierii locali nu au o influență prea mare, poate atunci când o să trecem în subordinea primăriei, ne vor putea ajuta mai mult”, ne-a precizat și Romulus Rașca, președintele CSS Bega.

1 Commentariu pe Consilieri locali, nemulțumiți că nu sunt chemați să participe la ședințele consiliilor de administrație din școlile timișorene

  1. consilierii locali de ce nu sesizeaza acest lucru in sedintele lor de plen?

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*