Ultimele stiri

Consilierii județeni au DECIS! Județul Timiș dă încă 100.000 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Catedrala Mantuirii Neamului

Este oficial! Consiliul Județean Timiș alocă, și în acest an, 100.000 de lei pentru ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului de la București. În cadrul plenului care a avut loc săptămâna trecută să aprobe această sumă, 29 dintre aceștia au votat pentru și doar doi s-au abținut.

Proiectul de hotărâre a fost votat nu înainte ca Mihai Bojin, consilier județean PNL, și Titu Bojin, președintele CJ Timiș, să aibă câteva discuții contradictorii. Liberalul i-a cerut lui Bojin să deschidă un tabel astfel încât toți consilierii județeni să doneze pentru Catedrala Mântuirii bani din propriul buzunar, iar CJ Timiș să aloce fonduri pentru toate cultele religioase care sunt recunoscute de Guvern.

„Când am decis să dăm banii la culte, inclusiv la cultul baptist din care faci parte, nu ai comentat nimic. Nu vreau să facem deosebire între banii care merg la Catedrala Mântuirii Neamului și banii alocați către celelalte culte. Sunt 900.000 de lei, bani alocați cultelor în acest an. Este prima dată când Consiliul Județean Timiș acordă bani tuturor cultelor din județul Timiș. Calculați la bugetul județului Timiș, adică peste 500 de milioane de lei, ce înseamnă acești bani pe care îi alocam. Promit că data viitoare deschidem tabelul. Eu voi fi pe locul întâi, tu pe locul doi pe listă. Credința nu diferă, depinde de ce ai în suflet și cât este de mare salariul”, a explicat Titu Bojin.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*