Ultimele stiri

Consilierii locali au suplimentat banii pentru achiziția de vaporetto. Ce sumă au alocat

Bega

E mai mult decât sigur! Timișorenii nu se vor putea plimba anul acesta cu vaporetto pe Bega. Deși primarul Nicolae Robu a fluturat până acum faptul că firmele nu puteau realizarea vaporașe într-un timp atât de scurt cum a dorit municipalitatea, se pare că reala problemă ținea de bani. Firmele nu s-ar fi înscris la licitația anterioară pentru că banii alocați de la bugetul local erau mult prea puțini. În aceste condiții, consilierii locali au suplimentat, marți, bugetul cu mai mult de 50%. Partea proastă e că, nici acum nu e sigur că banii sunt suficienți.

„Am organizat o licita’ie și niciun ofertant nu s-a arătat interesat. Dacă n-am reușit achiziția atunci am pierde banii europeni. Nimeni nu-și dorește așa ceva deci trebuie să reluam licitația crescând bugetul alocat acestei investiții”, a motivat primarul Nicolae Robu.

Conform referatului de proiect, “suma estimată necesară pentru demararea procedurii de achiziție publică este de 8.500.000 lei fără TVA. Pentru achiziția celor 7 vaporașe, suma de 3.705.065 fără TVA este deja cuprinsă în buget. Acest lucru duce la la majorare a capitolului cheltuieli neeligibile cu suma de 4.794.935 lei fără TVA”.

„Noi ne dorim să fie cât mai mulți ofertanți și prețul să fie scăzut cât mai jos. Dar nu are rost să reluăm o licitație în condițiile de prima dată. Dacă nu cumpărăm vaporetto nu se vor respecta parametrii din proiect și vom pierde banii europeni”, a spus primarul Nicolae Robu pentru susținerea proiectului.

În final, consilierii locali au decis suplimentarea sumei până la 350.000 de lei fără TVA pentru un singur vaporaș.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*