Ultimele stiri

Consilierii locali îl susţin pe Nicolae Robu: Coloana Fidelităţii va fi mutată în Piaţa Bălcescu

consiliul local timisoara

Primarul Nicolae Robu nu numai că susţine în continuare ideea de a muta Coloana Fidelităţii în Piaţa Bălcescu, dar le-a cerut şi consilierilor locali să voteze dacă sunt de acord cu mutarea monumentului.

Statuia se află, în prezent, în Cimitirul Euroilor de unde ar trebui să fie mutată în Piaţa Bălcescu. Acest lucru i-a înfuriat pe membrii UDMR la nivel local, care spun că monumentul prezintă comunitatea maghiară într-un mod supărător.  De aceea, UDMR s-a opus acestei mutări şi consideră că statuia nu ar trebui amplasată într-un loc atât de important din oraş.

Inclusiv Ambasadorul Ungariei în România a discutat despre acest lucru săptămâna trecută, atunci când se afla într-o vizită oficială în Timişoara. Acesta a declarat, cu acel prilej, că speră că se va ajunge la o decizie de comun acord între oficialii oraşului şi comunitatea maghiară, dar că nu este de acord cu luarea unei decizii fără a-i consulta și pe reprezentații acesteia.

Nicolae Robu rămâne totuşi ferm în decizia de a muta statuia în Piaţa Bălcescu:

„E un subiect care trebuie tranşat. Coloana Fidelităţii este în cimitirul din Lipovei, ea a făcut obiectul unei restaurări care este finalizată. Prin urmare, în momentul de faţă, ar putea fi mutat unde considerăm noi că este cel mai bine sa îl mutăm. Locaţia pe care am propus-o, după mai multe discuţii, este totuşi Piaţa Bălcescu. Locaţia alternativă ar fi Parcul Botanic. Mi s-ar părut că nu ar fi rea, dar după ce am discutat cu mai multe persoane, inclusiv cu arhitecţi, absolut nicio persoană nu a considerat că ar fi potrivit să ducem acolo monumentul. E un spaţiu prea îngust şi cu putină vizibilitate”, a declarat primarul.

Mai mult, şi consilierii locali şi-au dat acordul pentru această mutare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*