Ultimele stiri

Consilierul judeţean PNL Marian Vasile: „Criza refugiaților este o încercare majoră care stă în acest moment în fața întregii Europe”

marian vasile

Marian Vasile, consilier judeţean PNL în cadrul CJ Timiş, a transmis un comunicat de presă cu privire la criza refugiaţilor.

„Faptul că alte țări europene, care se confruntă în acest moment cu problema refugiaților, nu reușesc să facă față situației, în pofida mobilizării instituționale, dovedește că eforturile autorităților nu sunt de ajuns dacă ele nu sunt dublate și de sprijinul venit din partea societății civile. În acest context european și internațional extrem de complicat, autoritățile române centrale și județene au datoria să conceapă un plan pragmatic de acțiune, pe care să îl pună urgent în aplicare, implicând în mod real societatea civilă încă de la faza de concepere”, spune Marian Vasile.

Consilierul judeţean PNL îi încurajează pe bănăţeni, dar şi pe reprezentanţii instituţiilor din vestul ţării să-şi pună următoarele întrebări: Este județul Timiș pregătit să facă față unui eventual aflux de refugiați? Suntem pregătiți din punct de vedere instituțional pentru a gestiona eficient o astfel de situație? Care este opinia cetățenilor din județul Timiș referitoare la criza refugiaților și cum ar trebui să ne raportăm la acest subiect din calitatea noastră de cetățeni ai unui stat european? Cât de pregătite se simt în acest sens autoritățile locale și județene? Care pot fi riscurile pe care le implică pătrunderea acestor refugiați pe teritoriul județului Timiș?

„Organizarea eficientă și asumarea de către fiecare instituție a rolului care îi revine în acest context reprezintă căile prin care România poate să demonstreze că este capabilă să își îndeplinească îndatoririle de stat membru al Uniunii Europene. În momentul în care valul de refugiați va trece de granițele României nu ne vom putea prevala de argumentația că am fost luați prin surprindere”, conchide Marian Vasile.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*