Ultimele stiri

Consilierul local Petrică Folică vine cu dovezi pentru a demonstra că PSD Timiș nu a plătit chiria pentru sediul primit de la Primăria Timișoara. Despre ce sumă este vorba

petrica folica

Consilierul local Petrică Folică nu se lasă. După ce în ultimul plen al Consiliului Local Timișoara a anunțat că PSD Timiș nu a plătit deloc chirie pentru clădirea primită de la Primăria Timișoara ca să o folosească ca sediu de partid, acum vine și cu dovezi.

Vă reamintim că Petrică Folică a împiedicat, prin votul său în consiliul local, vânzarea către PSD la un preţ mult subevaluat (99.000 euro) a unui imobil impozant situat la nr .26 pe Splaiul T. Vladimirescu, spaţiu care aparţine patrimoniului municipiului Timişoara însă este folosit de PSD ca sediu de partid. Atunci, consilierul local a demonstrat că suma cu care s-a propus a fi vândută către PSD Timiş clădirea nu poate fi preţul real al unui imobil cu 957 mp suprafeţe locative şi 1360 mp curte aferentă clădirii. Clădirea a fost ulterior reevaluată la peste 700 000 de euro, iar PSD nu a dorit să o mai cumpere la noul preţ. Prin urmare, în februarie 2013, PSD Timiş a încheiat un contract de închiriere a clădirii de pe Splaiul Tudor Vladimirescu, angajându-se să plătească o chirie lunară de 1462, 63 lei.

„Săptămâna aceasta am facut o investigaţie şi am rămas stupefiat când am aflat că de doi ani, PSD Timiş a utilizat ca sediu de partid mai sus menţionata clădire impozantă ce aparţine patrimoniului Timişoarei, însă nu a plătit niciun leu din chiria datorată către bugetul local al Timişoarei. Datoria totală a PSD Timiş către bugetul Timişoarei este de 44.527 lei, suma cumulată reprezentând chiria neplătită din septembrie 2013 până în prezent şi majorările conform contractului. Actele dovedesc că eu am informat corect colegii din Consiliul Local şi cetăţenii”, atrage atenția Petrică Folică.

Consilierul local PNL spune că a primit o informare de la Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara în care se arată faptul că din septembrie 2013 și până în prezent, PSD Timiș nu a plătit niciun leu din chiria datorată pentru sediul partidului. Astfel, din suma totală datorată de 44.527 de lei, 32.337,45 este chiria neplătită și 12.190,43 de lei majorările conform contractului.

„PSD Timiş a folosit abuziv patrimoniul ce aparţine timişorenilor şi a creat prejudicii financiare prin neplata niciunui leu din chiria datorată către bugetul local. Judecând după faptele PDS Timiş, mai pot avea timişorenii încredere că reprezentanţii PSD din Consiliul Judeţean Timiş şi din Consiliul Local vor administra patrimoniul oraşului servind interesul public?”, conchide Petrică Folică.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*