Ultimele stiri

Consilierul local PSD Alfred Simonis îl atacă pe primarul Robu, după ce a afirmat că pietrarii sunt la fân: Urmează treieratul grâului, culesul porumbului și chiar al strugurilor

Alfred Simonis

Nicolae Robu a făcut, ieri, o declarație incrddibilă. Potrivit primarului Timișoarei, nu prea sunt muncitori care să lucreze în zona Cetate pentru că pietrarii au plecat…să facă fânul la ei acasă, în Maramureș. Consilierul local PSD Alfred Simonis consideră că explicațiile edilului șef „frizează ridicolul”, iar situația din centrul istoric al orașului este una „dezastruoasă”.

„Afirmaţiile lui Nicolae Robu, cum că pietrarii au plecat să cocească fânul, spun totul despre seriozitatea firmei care a câştigat licitaţia şi, probabil, a modului în care aceasta a fost atribuită. Dacă în materie de declaraţii Nicolae Robu reuşeşte să fie foarte prompt, la capitolul măsuri stă puţin mai prost, pentru că până acum nu a anunţat nicio sancţiune împotriva societăţii care se ocupă de lucrările din centrul istoric. Îl avertizăm pe această cale pe primar că următoarele luni sunt pline de activităţi agricole, cum ar fi treieratul grâului, culesul porumbului şi chiar al strugurilor, iar cum Recaşul, oraş atât de drag lui Nicolae Robu, este foarte aproape, riscul de a rămâne fără „specialişti pietrari” este unul foarte ridicat”, spune Alfred Simonis.

De asemenea, consilierul local pesedist și-a exprimat punctul de vedere și cu privire la statuile care au fost furate în ultimele zile din oraș. „Nici furtul unor statui, printre care şi un bust al celui mai cunoscut timişorean, Ştefan Popa Popa’s, nu pare să îl afecteze pe Nicolae Robu, care consideră că distrugerea a două jardiniere de flori este mult mai gravă. Paza nejustificată, cu poliţişti locali, a două obiective, pasajul Michelangelo şi sala polivalentă, care ar trebui să intre în atribuţiile constructorului, este prioritară pentru primarul Timişoarei, care dovedeşte astfel că este interesat doar de proiectele finalizate de el, sau în curs de finalizare, deşi nu îi aparţin”, mai spune Alfred Simonis.

În final, consilierul local anunță că PSD Timiş îi cere public lui Nicolae Robu „să ia măsuri ferme şi în situaţia centrului istoric şi în cazul pazei total nepotrivite a celor două obiective enumerate mai sus, confortul şi siguranţa timişorenilor fiind mult mai importante decât orgoliile sale personale”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*