Ultimele stiri

Consilierul local Ştefan Sandu este de părere că pentru noua parcare nu e nevoie de investitori privaţi, aşa cum susţine Nicolae Robu

Nicolae Robu a anunţat că Primăria Timişoara este gata să pornească licitaţia pentru construirea unei parcări supraetajate, în spatele magazinului Bega. Finanţarea pentru acest proiect ar urma să fie făcută într-un parteneriat public-privat. Cu toate acestea, consilierul local PDL, Ştefan Sandu, este de părere că municipalitatea nu are nevoie de finanţare din mediu privat pentru acest proiect.

„Un calcul simplu duce costul unei parcări cu cca. 500 de locuri pe structură metalică undeva în jur de 3 mil. Euro. Deloc mult pentru un oraş ca şi Timişoara, daca ne amintim că în decembrie 2013 s-a plătit cu 1 mil. doar gratuitatea pe RATT. Nu văd de ce trebuie construită această parcare în parteneriat public-privat. Terenul este în proprietate publică. Edificarea unei parcări de acest tip nu este complicată, sunt firme specializate în toata Europa. Administrarea ulterioară a unei parcări este banală. De ce să nu beneficieze municipalitatea de avantajele materiale ale acestei parcări?”, a comunicat Ştefan Sandu, pe Facebook.

Acesta este de părere că oraşul ar putea beneficia de pe urma acestei investiţii, iar banii proveniţi de aici ar putea să fie folosiţi pentru alte proiecte, care ar aduce beneficii oraşului de pe Bega.

„De ce să ne batem capul cum impunem unui privat tarifele legând decizii de ceea ce fac alte orașe, când, având parcarea în administrarea şi proprietatea primăriei acest tarif poate fi stabilit oricând în funcţie de necesităţile reale? Ba mai mult poate fi inclus în diferite scheme de impulsionare şi susţinere a unor direcţii şi strategii de dezvoltare, de exemplu pentru transportul în comun. În toată lumea parcările centrale sunt adevărate fabrici de bani! De ce să fie altfel în Timişoara? Şi de ce să renunţe Timişoara la o oportunitate? Avem nevoie de banii proveniţi din sistemul de parcare pentru a putea finanţa diferite necesităţi ale oraşului!”, a adăugat acesta.

Ştefan Sandu consideră că un astfel de parteneriat public-privat, aşa cum îşi dorea primarul Nicolae Robu, nu este necesar, ba mai mult, astfel de investiţii trebuie să rămână proprietate publică, pentru a aduce cât mai mult beneficii cetățenilor.

„Sunt de acord şi susţin parteneriate public-private acolo unde complexitatea proiectului face ca iniţiativa, organizarea mai bună şi inventivitatea privată să pună în valoare mai bine un proiect. Unde componenta privată poate aduce un plus. Dar la o parcare pe profile metalice? De ce am avea nevoie de un investitor privat? Nu suntem în stare să găsim 3 mil. de Euro? Vrem să bifăm o parcare de pe urma căreia oraşul să nu se aleagă decât cu încă un teren cedat? Sunt absolut convins că pe termen lung, în avantajul oraşului, pentru a lăsa căi şi oportunităţi de dezvoltare şi celor de după noi, o investiţie de acest tip trebuie să rămână proprietate publică şi banii colectaţi de la cetăţeni să se întoarcă în beneficiul comunităţii. Pe spaţiul din spatele mag. Bega, aprox 75 x 32 m se pot obţine 100 locuri de parcare pe nivel, conform schiţelor. Doar ca o propunere…”, a spus consilierul local PDL.

1 Commentariu pe Consilierul local Ştefan Sandu este de părere că pentru noua parcare nu e nevoie de investitori privaţi, aşa cum susţine Nicolae Robu

  1. Bai consiliere, inca nu te-ai prins ca se doreste asociere cu fratii Cristescu care au in preajma magazinul Bega?
    E ceva in primarie in care sa nu isi bage ei nasul? Stim bine ca doreau sa se ocupe ei de parcarile din Timisoara…

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*