Ultimele stiri

Consilierul local Ștefan Sandu nu se lasă: vrea să aducă țara la oraș! În 2016, Timișoara ar putea avea grădini urbane

Nebunia orașului ar putea fi uitată pentru câteva momente de timișoreni, chiar în oaze create în mijlocul asfaltului. La fel ca cele mai mari orașe din Europa de Vest, Timișoara ar putea avea grădini urbane. Vorbim de locații la marginea orașului, unde cetățenii să se poată refugia, să planteze flori sau legume și să se relaxeze. Așa cum Timișoara Online anunța la începutul lunii ianuarie, consilierul local Ștefan Sandu continuă proiectul inedit de modernizarea a urbei de pe Bega.

Proiectul consilierului a fost depus astăzi la Primăria Timișoara, iar în primăvara anului viitor este posibil ca sute de persoane să se poată bucura de avantajele oferite de asemenea obiective.

„De mai multă vreme am enunțat intenția de a aduce și în Timișoara o tradiție care există în foarte multe orașe europene, de înființare a grădinilor urbane. Acestea sunt suprafețe de teren de maxim 300 mp grupate mai multe, care vor putea fi luate în concesiune de locuitorii orașului. Ne adresăm locuitorilor de la bloc sau cetățenilor care locuiesc la case care nu au terenuri libere. Oferim posibilitate ca locuitorii să își cultive legumele proprii, rondouri cu flori”, a explicat Sandu.

Gradina urbana 2 Gradina urbana 3

Conform consilierului o parte din terenurile pe care vor prinde contur aceste grădini urbane au fost deja stabilite, iar restul sunt încă în discuții. Grădinile se vor adresa în primul rând cetățenilor ce locuiesc la bloc și nu au în proprietate terenuri ce le-ar putea folosi în acest sens, dar încă nu este stabilit cine va putea închiria spațiile. În principiu, consilierul local ar dori asociații, așa cum există în Europa de Vest. Mai exact, municipalitatea ar pune la dispoziție terenurile dedicate grădinilor urbane, iar asociațiile formate din cetățeni ai orașului se vor ocupa de tot ceea ce ține de întreținerea acestora și atribuirea lor către timișoreni.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*